Apple start de strijd tegen piraterij iOS apps

Geschreven door  | 2 januari 2012 | Categorie: Apple nieuws

Apple-PiratesApple is begonnen met de strijd tegen de piraterij van iOS apps. In principe kan je op een iOS toestel (iPhone, iPod Touch, iPad) enkel software installeren via de App Store. Maar indien je het toestel jailbreakt dan verkrijg je tal van andere mogelijkheden. Jailbreaken houdt echter wel in dat je de beveiliging van het toestel haalt. Iets wat Apple uiteraard niet zo graag heeft.

Ondanks het feit dat je met jailbreaken misschien wel nuttige toepassingen kan toevoegen aan het toestel blijft er één groot probleem, namelijk piraterij. Gekraakte applicaties kunnen via andere manieren dan de App Store op het toestel worden geplaatst. Om het iOS platform aantrekkelijk te houden voor ontwikkelaars is het van belang dat dit probleem wordt aangepakt. Want ontwikkelaars ontlopen inkomsten door deze vorm van piraterij.

De populaire site Apptrackr heeft al ondervonden dat Apple is begonnen met de strijd. Deze site indexeert gekraakte apps. Apple indexeert nu hun site op zoek naar illegale applicaties die gehost worden op verschillende uploaddiensten zoals Megaupload. Vervolgens vraagt Apple een takedown-verzoek aan de desbetreffende uploaddienst. Volgens Apptrack had Apple dit volledig geautomatiseerd en gebeurde de takedowns razendsnel.

Apptrack heeft al gereageerd door zijn links te beschermen met een captcha en hun servers te verplaatsen naar landen die het niet zo nauwe nemen met de copyright. Maar ze delen wel mee via Twitter dat ze wat in geldnood komen door al hun servers te verplaatsen.
Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten