Apple vindt de actiepoppen met Steve Jobs maar niets

Geschreven door  | 5 januari 2012 | Categorie: Apple nieuws

Steve JobsHet was te verwachten maar het is nu toch gebeurd. Apple heeft de speelgoedfabrikant “in icons” gevraagd om de productie van de actiepoppen van Steve Jobs te stoppen.

Eerder kondigde “in icons” aan dat ze poppen van Steve Jobs tegen eind februari voor de prijs van 99 dollar wilt gaan verkopen. Maar Apple beweert dat ze alle rechten bezitten over Steve Jobs en de gelijkenissen hiervan. Bovendien maakt “in icons” gebruik van het Apple logo, de naam Steve Jobs en de gelijkenissen van deze persoon. Al deze zaken zijn in strijdt met de rechten die Apple bezit.

“in icons” reageert scherp. Ze gaan de productie niet stoppen, die is trouwens in volle gang. Volgens hen kan er geen copyright op een persoon bestaan.

Eerder verbood Apple Mic Gadget in 2010 toen deze ook actiepoppen van Steve Jobs via eBay wou verkopen. Toen lukte het dreigement wel met de volgende mail:

Unauthorized use of a person’s name and/or likeness constitutes a violation of California Civil Code Section 3344, which prohibits the use of any person’s name, photograph or likeness in a product without that person’s prior consent…


Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten