Apple werkt aan quad core processor voor iOS, iPad 3 en iPad 4 komen dit jaar uit

Geschreven door  | 6 januari 2012 | Categorie: Apple nieuws, iPad

iPadOnze collega’s bij 9to5Mac hebben in de laatste beta’s van iOS 5.1 sterke aanwijzingen gevonden dat Apple werkt aan een quad core processor voor toekomstige iOS apparaten. Vermoedelijk gaat deze processor in de iPad 3 komen met de naam A6.

In de huidige iPad 2 en iPhone 4S gebruikt Apple hun eigen A5 processor. Deze processor is een dual core. Met de komst van een quad core processor zou er extra rekenkracht voorhanden zijn voor de aansturing van een hogere schermresolutie.

Ondertussen blijven Aziatische toeleveranciers geruchten verspreiden dat de iPad 3 beschikbaar zou zijn in maart. Deze iPad gaat voorzien zijn van een retina resolutie (2048×1536 pixels), daarbij zijn de batterij en camera’s sterk verbeterd. Aan de voorkant wordt een HD FaceTime camera voorzien en de achterkant verkrijgt een camera zoals de iPhone 4S (8 miljoen pixels).

De iPad 2 zou beschikbaar blijven en krijgt een lichte prijsdaling. Door 2 modellen in het gamma te houden kan Apple beter concurreren met de andere fabrikanten.

In oktober van dit jaar zou vervolgens de iPad 4 uitkomen. Die iPad zou voorzien worden van killerapplicaties volgens sommige bronnen.

Maar wij denken echter dat de concurrentie deze geruchten verspreidt om te verhinderen dat de iPad 3 een succesverhaal wordt. Door mensen te doen geloven dat er meteen een ander toestel uitkomt zouden die hun aankoop kunnen uitstellen.

Apple heeft in het verleden nooit zo’n snelle vernieuwing in het producten gedaan. Ook bij de lancering van de iPad 2 waren er al geruchten dat de iPad 3 meteen zou uitkomen.
Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten