Apple zou Chinese boeken illegaal verkopen

Geschreven door  | 8 januari 2012 | Categorie: Apple nieuws

iBooksDe iBookstore van Apple mag misschien een moeilijke start kennen bij ons. In het buitenland doet deze het namelijk beter. Meer zelfs 9 bekende Chinese schrijvers hebben Apple gedagvaardt en eisen zo’n 11,91 miljoen yuan, dat komt overeen met zo’n 1,5 miljoen Euro.

Volgens de 9 Chinese schrijvers waaronder Han Han, Li Chengpeng en Murong Xuecun heeft Apple hun werk illegaal in de iBookstore geplaatst. Daardoor profiteert Apple van de verkoop van deze boeken, aangezien er op elke verkoop 30% naar hun gaat. De klacht gaat over maar liefst 37 boeken die Apple te koop aanbiedt maar waar in feite geen afspraken met de auteurs ervan zijn gemaakt.

De schrijversalliantie die Apple nu dagvaardt heeft ondertussen contact opgenomen met hen over deze zaak en verzocht zich te schikken naar de Chinese wetgeving omtrent de copyright over boeken. Volgens hun heeft Apple nog niets ondernomen.

Eerder moest de Chinese zoekmachine Baidu van dezelfde schrijversalliantie zo’n 2,8 miljoen zoekresultaten wissen na klachten van zo’n 40 auteurs.
Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Typ uw e-mailadres in om u aan te melden voor onze nieuwsbrief. Maak vervolgens een keuze of u deze wekelijks en/of dagelijks wilt ontvangen.


Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten