Chinese arbeiders van Apple fabrikant Foxconn dreigden met zelfmoord

Geschreven door  | 11 januari 2012 | Categorie: Apple nieuws

De Taiwanese site WantChinaTimes schrijft dat zo’n 300 arbeiders op 2 januari dreigden om van het assemblagecomplex van Foxconn in het Chinese Wuhan te springen.

De arbeiders hadden eerst om een loonsverhoging gevraagd maar dit werd hun geweigerd. Hun oversten gaven hen twee mogelijkheden. Verder werken voor hetzelfde loon of ontslag nemen en een premie ontvangen.

Veel arbeiders kozen voor de laatste mogelijkheid. Ze namen ontslag maar hun beloofde premie verkregen ze niet. Hierop kwamen de arbeiders in opstand en dreigde ermee om zelfmoord te plegen. De burgemeester van Wuhan heeft de arbeiders een dag later toch kunnen overtuigen om geen zelfmoord te plegen. Of ze nadien de ontslagpremie hebben verkregen is niet geweten.

Foxconn wordt al langer geplaagd door de vele zelfmoorden. Eerder probeerde de fabrikant de vele zelfmoorden aan te pakken door de arbeiders een contract te laten tekenen waarbij ze beloven om geen zelfmoord te plegen.

Foxconn is één van de grootste fabrikanten van consumentenelektronica in de wereld. Verschillende Apple producten worden in deze fabriek geproduceerd. Door het incident werd de productie van de spelconsole Xbox 360 van Microsoft tijdelijk gestopt, of er Apple producten vertraging hebben opgelopen is niet geweten.
Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten