De App Store heeft al 550.000 apps

Geschreven door  | 26 januari 2012 | Categorie: iOS apps, iPad, iPhone, iPod

iPhone App StoreDe Apple App Store is de winkel voor iOS apparaten (iPad, iPod Touch en iPhone) waar je allerlei applicaties kan verkrijgen. Dit kunnen zowel spelletjes als handige programma’s zijn. Voor de meeste onder ons kent de App Store geen geheimen meer. Het gebruik is immers zo eenvoudig dat het een enorm succes kent.

De App Store kende zijn debuut in juli 2008. De Store ging open samen met de release van de iPhone 3G. Het besturingssysteem dat toen nog de naam “iPhone OS” had in plaats van “iOS” kreeg een update naar 2.0. Deze update bracht veel veranderingen met zich mee. Er kwam ondersteuning voor meerdere talen, push mail, mogelijkheid om Office documenten in mail te bekijken, meerdere kalenders met kleurcodering,… Maar de belangrijkste vernieuwing was de App Store.

Bij de start van de App Store op 11 juli 2008 waren er al zo’n 500 applicaties beschikbaar. Op 9 augustus 2008 was dit aantal gegroeid tot 3000 applicaties. Gebruikers hadden in totaal al meer dan 55 miljoen downloads gerealiseerd.

11 Juli 2009, exact een jaar na de lancering waren er al 55000 apps beschikbaar. Het was dus duidelijk dat de App Store was uitgegroeid tot een enorm succes. Elke ontwikkelaar probeerde erbij te zijn.

Naast de bestaande iPhone en de iPod Touch kwam er in april 2010 de iPad bij. De App Store kreeg toen netjes een onderverdeling voor deze speciale iPad applicaties. Ontwikkelaars hadden de mogelijkheid om een app speciaal voor de iPad te ontwikkelen of om deze universeel te maken. Universele app werken op alle apparaten (iPod Touch, iPhone en iPad) en maken optimaal gebruik van het scherm van het apparaat waarop het draait. 8 Maanden na de lancering van de iPad waren er al zo’n 50000 apps beschikbaar voor het apparaat.

De dag van vandaag laat Apple ons weten dat er in totaal zo’n 550.000 applicaties beschikbaar zijn. 170.000 Daarvan zijn speciaal voor de iPad ontworpen. Het blijkt dus dat ontwikkelaars massaal vallen voor het iOS platform.
Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten