De iPhone viert zijn 5-jarig bestaan

Geschreven door  | 9 januari 2012 | Categorie: Apple nieuws, iPhone

iPhone Steve JobsExact 5 jaar geleden kondigde Steve Jobs op de MacWorld Expo 2007 drie revolutionaire toestellen aan. Een iPod met aanraakbediening, een telefoon en een internet gebaseerd toestel. Na opsomming van deze 3 toestellen zei hij dat dit geen 3 aparte toestellen maar dit is 1 toestel en we noemen het de iPhone.

De oorspronkelijke iPhone had geen GPS en geen snelle dataverbinding met 3G. De ondersteuning voor enkel de tragere dataverbinding EDGE was één van de grootste kritiekpunten van de concurrentie. Een jaar later had Apple deze minpuntjes meteen weggewerkt met de iPhone 3G.

Maar als we heel eerlijk mogen zijn dan hebben er 2 van onze 3 operatoren in België nog best heel wat werk voor een degelijke ondersteuning van 3G.

Een ander minpunt die wel terecht was was de ondersteuning voor applicaties van andere ontwikkelaars. De oorspronkelijke iPhone had enkel de apps die Apple meeleverde. Ontwikkelaars konden webapplicaties ontwikkelen voor de iPhone, meer niet.

Maar ook dit minpuntje werd weggewerkt met de lancering van de App Store in een nieuwe versie van het toenmalige iPhone OS 2.0. De App Store is momenteel niet meer weg te denken en is immens populair. Andere fabrikanten kopiëren opnieuw het idee van Apple hopend op een succes voor hun.

De iPhone is uitgegroeid tot de grootste winstmaker voor Apple en al de andere telefoon-fabrikanten hebben het moeilijk om met de iPhone te concurreren. Heel het gsm-landschap is doorheen geschud door de komst van de iPhone. We gebruiken allemaal een telefoon anders dan jaren geleden.

Nokia heeft door de recente slechte verkoopcijfers met Microsoft een deal afgesloten om Windows Mobile in de Nokia toestellen te brengen.

Google blijft hun eigen mobiel besturingssysteem Android verder ontwikkelen. Dit besturingssysteem kent als enige concurrent een groei mede dankzij de goedkopere toestellen die ermee geleverd worden. De dag van vandaag blijkt Android de beruchte concurrent van de iPhone.
Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten