Fair Labor Association verwelkomt Apple

Geschreven door  | 16 januari 2012 | Categorie: Apple nieuws

FabriekApple is toegetreden tot een onafhankelijke organisatie die de werkomstandigheden bij al hun leveranciers controleert. De Fair Labor Association is een organisatie die in 1999 door ex-president Bill Clinton is opgericht.

Door de toetreding laat Apple deze organisatie toe om door middel van onaangekondigde bezoeken de werkomstandigheden van de arbeiders te controleren. Al hun leveranciers zoals Samsung Electronics, Inchon, Hynix Semiconductor Inc en Foxconn worden getoetst of ze de wetgevingen respecteren.

Foxconn is de grootste leverancier van Apple en komt ook het meest in opspraak. In de afgelopen jaren hebben minstens 12 arbeiders zelfmoord gepleegd. Meer dan 70 gewonden zijn er door explosies in de iPad afdeling gevallen.

Apple voert al enige tijd zelf onderzoek uit naar de werkomstandigheden. In 229 audits dat ze deden hebben ze verschillende overtredingen gevonden. Op 5 afdelingen waren minderjarigen aan het werk. Door de toetreding bij de Fair Labor Association zal er extra druk bij de leveranciers gaan komen voor betere werkomstandigheden. Anders maken ze kans om hun contract bij Apple te verliezen.

Apple is overigens het eerste technologie bedrijf dat toetreedt bij de Fair Labor Association.
Tags: , , ,

2 Responses to Fair Labor Association verwelkomt Apple

  1. Pingback: Fair Labor gaat van start bij Apple leverancier

  2. Pingback: Arbeiders van Foxconn krijgen beter loon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten