iOS beta 3 beschikbaar voor ontwikkelaars, dicteren met Siri mogelijk voor de iPad

Geschreven door  | 10 januari 2012 | Categorie: Apple nieuws, iPad, iPhone, iPod

iOS 5.1Apple heeft een nieuwe beta versie uitgebracht van iOS 5.1. De derde beta versie is speciaal voor ontwikkelaars en draag het built nummer: 9B5141a. De vorige beta dateerde van 12 december 2011.

Wat meteen opvalt is dat Apple de mogelijkheid in iOS 5.1 terug aanbiedt om 3G uit te schakelen. 3G zorgt voor snellere datasnelheden maar vraagt hierdoor meer van de batterij waardoor deze sneller leegloopt.

Verder bevat iOS 5.1 nieuwe API voor ontwikkelaars om aan te geven welke bestanden of mappen niet gebackupt moeten worden. Zo kunnen applicaties aangeven welke bestanden tijdelijk zijn en niet onnodig gekopieerd moeten worden voor later gebruik.

Wat meer interessant lijkt is het feit dat er bij de iPad 2 een juridische mededeling staat over het gebruik van Siri en de mogelijkheden van dicteren ermee. Dit is terug te vinden onder de instellingen van het toetsenbord. Deze mogelijkheid bestaat al voor de iPhone 4S maar niet voor de iPad. De functie is niet actief en het blijft ook maar de vraag of het ooit beschikbaar komt voor de iPad 2 en het niet een exclusieve functie wordt voor de iPad 3.

Xcode 3.3 Developer Preview 3 en Apple TV software beta 2 zijn ook uitgebracht voor geregistreerde ontwikkelaars.
Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten