iPad 3 of beter gezegd iPad 2S productie van start

Geschreven door  | 11 januari 2012 | Categorie: Apple nieuws, iPad

FabriekIn Europa mag het dan wel crisis zijn, in China draaien de fabrieken op volle toeren. Vooral de fabrieken van Foxconn en Pegatron draaien al overuren als we de Japanse site MacOtakara mogen geloven.

Volgens die site zijn Foxconn en Pegatron begonnen aan de productie van de nieuwe iPad. Foxconn neemt 85%  voor zijn deel van de bestelling die Apple doet. De overige 15% wordt uitbesteedt aan Pegatron.

Sharp Electronics Corporation produceert de nodige LCD schermen en kan de eerste lading afleveren ten vroegste begin maart. Daarom wordt er verwacht dat de nieuwste iPad eind maart in de winkelrekken ligt.

Fabrikanten die hoesjes, draagtassen,… specifiek voor de iPad ontwerpen zouden al de nodige afmetingen in hun bezit hebben. Hierbij wordt door enkele ontwerpers opgemerkt dat de huidige covers voor de iPad 2 niet gaan passen voor de nieuwe iPad. De vormfactor zou wel dezelfde blijven maar vermoedelijk is de nieuwe iPad 2 iets dikker. De Smart Covers van Apple blijven wel compatibel.

Welke naam Apple deze nieuwe iPad gaat geven blijft een vraag. Sommige critici denken dat Apple dezelfde naamgeving gaat doen zoals met de iPhone. Hierdoor zal deze nieuwe iPad gewoon iPad 2S als naam verkrijgen.

Dat de iPad 2S wat dikker zal zijn lijkt ook logisch. Deze nieuwe iPad zal een hoge resolutie scherm Retina bevatten. Zo’n scherm verbruikt meer energie en legt hierdoor een grotere belasting op de batterij. Als Apple toch dezelfde gebruiksduur van 10 uur wilt hanteren dan moeten ze de batterij in de iPad vergroten.
Tags: , , ,

2 Responses to iPad 3 of beter gezegd iPad 2S productie van start

  1. Pingback: Sharp levert niet de schermen van de nieuwe iPad – Apple Weetjes

  2. Pingback: Retina screenshots in App Store verplicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten