Kwartaalcijfers Q1 2012: Apple breekt alle records

Geschreven door  | 25 januari 2012 | Categorie: Apple nieuws

Apple CashApple heeft de financiële resultaten voor het eerste kwartaal van 2012 gepubliceerd. Dit afgelopen kwartaal begon op 1 oktober 2011 en eindigde op 31 december 2011. Traditioneel is dit de periode met de beste cijfers dankzij de feestdagen.

En de cijfers liegen er niet om. Apple heeft het beste kwartaal ooit gedraaid. De omzet was 46,33 miljard dollar met een winst van 13,06 miljard dollar. Als we dit vergelijken met dezelfde periode een jaar geleden dan was de omzet 26,74 miljard dollar met een winst van 6 miljard dollar. Ruim 58% van deze omzet is verwezenlijkt buiten Amerika.

In dit kwartaal werden er 37,04 miljoen iPhones verkocht, 15,43 miljoen iPads en 5,2 miljoen Mac computers. Als we weerom de vergelijking maken met dezelfde periode een jaar eerder dan kent de iPhone een groei van 128%, de iPad groeit met 111% en de Mac kent een groei van 26%.

De iPods dalen in verkoop maar dat is een trend die zich al meerdere kwartalen voortdoet. Het succes van de iPhone waar de iPod functie geïntegreerd is zal hier wel iets mee te maken hebben. Maar toch slaagt Apple erin om nog 15,4 miljoen iPods te verkopen. Een daling van 21% in vergelijking met het jaar ervoor.

Van de 5,2 miljoen Mac computers waren er 3,7 miljoen laptops en 1,2 miljoen desktops. Verder laat Apple ons nog weten dat er een enorme groei was voor de MacBook pro en de MacBook Air.
Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten