Mac App Store…1 jaar verder

Geschreven door  | 7 januari 2012 | Categorie: Apple nieuws, Mac

Mac App StoreOp 6 januari ging de Mac App Store open voor het grote publiek. Bij de lancering waren er iets meer dan 1000 applicaties beschikbaar. Voor het gebruik van de Mac App Store was de minimum vereiste Mac OS X 10.6.6 wat Apple ook die dag uitbracht.

Iets later bracht Apple meer en meer zijn eigen software uit in de Mac App Store. De pakketten van hun kantoorapplicatie iWork kunnen nu dankzij de App Store apart worden aangekocht. Sommige Apple producten kennen dankzij de App Store een enorme prijsdaling zoals Final Cut Pro.

In december van vorig jaar liet Apple ons nog weten dat er al 100 miljoen downloads zijn bereikt in de Mac App Store. Een resultaat om trots over te zijn. Maar nu weten we wat cijfers van het bedrijf Aspyr dankzij MacRumors. Dat bedrijf levert enkele games via de App Store waaronder: Civilization V: Campaign Edition, Star Wars: Knights of the Old Republic, Call of Duty 4Doom 3 en Tomb Raider 2.

Aspyr heeft ook zijn eigen verkoopskanaal namelijk: GameAgent. Ze zijn dus in een ideale positie om een vergelijking te maken. Blijkbaar was de Mac App Store het voorbije jaar goed was voor zo’n 500.000 aankopen van één van hun games in 2011. Dat komt overeen met 50 a 60% van hun totale online verkoop.

Wat men vooral opmerkt is het feit dat in de Mac App Store zelfs oudere spelletjes goed verkopen. Men vermoedt dat de Mac App Store gebruikers spelletjes laat ontdekken. Zo komen de niet-gamers in de verleiding om toch eens een spelletje uit te proberen.

Zelfs buiten de Mac App Store ziet Aspyr een constante groei in de verkoop van Mac games. De Mac wordt steeds meer en meer gebruikt en dat resulteert dan ook in de verkoopcijfers van spelletjes. Er zouden nu al zo’n 8900 applicaties beschikbaar zijn in de Mac App Store.

Aspyr game Civilization V: Campaign Edition is uitgeroepen tot game van het jaar 2011. Om dat te vieren samen met het éénjarig bestaan van de Mac App Store geeft Aspyr 30% korting op die game.
Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten