Nederlandse rechter keurt kopieergedrag van Samsung goed

Geschreven door  | 24 januari 2012 | Categorie: Apple nieuws

Apple SamsungVandaag heeft een Nederlandse rechter in het gerechtshof van Den Haag bepaald dat de Samsung Galaxy Tab 10.1 in Nederland verkocht mag blijven worden.

Het toestel van Samsung zou volgens Apple veel te hard lijken op de iPad. Daarom vroeg Apple al eerder om een verbod van deze Samsung tablet in Nederland maar daar ging de rechter in oktober van vorig jaar niet op in.

Apple ging vervolgens in hoger beroep maar blijkt na de uitspraak van vandaag hiermee geen succes te bereiken. Apple moet de opgelopen kosten van deze rechtszaak betalen wat zo’n 200.000 Euro is.

Dat de rechters niet altijd op één lijn staan mag wel duidelijk zijn. Deze tablet van Samsung is wel verboden in Duitsland. Daarom bracht Samsung er kleine wijzigingen op aan en noemde het toestel Samsung Galaxy Tab 10.1N. Dit aangepast toestel is overigens ook te koop in Nederland.

Apple en Samsung vechten al langer een patentenoorlog uit. Apple vindt dat Samsung enkel en alleen kopieert en zelf niet innoveert. Beoordeel zelf maar via onderstaande afbeelding of Samsung zich niet laat inspireren door het succes van Apple.


Tags: , ,

2 Responses to Nederlandse rechter keurt kopieergedrag van Samsung goed

  1. John Scheet 27 januari 2012 at 23:22

    Kak-Nederlanders, die rechter is zowiezo omgelocht !!!

  2. Pingback: Duits verbod op Samsung Galaxy Tab blijft bestaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten