Nintendo op zoek naar iOS ontwikkelaars

Geschreven door  | 3 januari 2012 | Categorie: Apple nieuws

Nintendo AppleEnkele iOS ontwikkelaars zijn benaderd door Nintendo. Er wordt hun hulp aangeboden om hun bestaande Apple iOS spelletjes om te zetten naar de nieuwe Nintendo Wii U.

De Nintendo Wii U is de zesde spelcomputer van Nintendo en volgt de populaire Nintendo Wii op.

De controller van de Wii U is het meest opvallend. Deze bevat naast een accelerometer, gyroscoop ook een touchscreen, microfoon en een camera. Nintendo wilt op deze manier meer interactie laten plaatsvinden zowel op het scherm als op de controller.

Dat Nintendo op zoek is naar iOS ontwikkelaars is niet zo vreemd. Het idee van de Nintendo Wii U is al mogelijk via Apple Airplay mirror. Hiermee is de controller een iPhone of een iPad 2 en via de Apple TV wordt het beeld overgebracht naar het televisiescherm.

Opmerkelijk is wel dat Nintendo niet enkel geïnteresseerd is in spelletjes voor de Nintendo Wii U. Digitale boeken, tijdschriften en stripalbums zijn ook welkom bij Nintendo. Blijkbaar wilt Nintendo gaan concurreren met de Apple iBook Store.
Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten