Topman van Apple leeft extreem zuinig

Geschreven door  | 12 januari 2012 | Categorie: Apple nieuws

Huis Tim CookTim Cook, de topman van Apple hoeft zich totaal geen zorgen over geld te maken. Integendeel, hij blijkt zelfs de best betaalde CEO te zijn.

Met een jaarlijks salaris van $ 900.017 en de daarbij horende aandelen kan hij best wel eens de bloemetjes buiten zetten. Zijn aandelenvermogen bij Apple dat hij verkreeg bij de benoeming als CEO wordt op zo’n 376 miljoen dollar geschat. Er is echter wel een clausule opgenomen. Pas in 2016 kan hij van deze aandelen de helft verhandelen. De andere helft komt pas vrij in 2011.

Toch leeft Tim Cook vrij bescheiden. Een paar jaar geleden verkocht hij voor 100 miljoen Dollar enkele Apple aandelen. Met het vrijgekomen geld kocht hij geen huis maar huurde hij er eentje in Palo Alto, vlak in de buurt bij Steve Jobs.

Het duurde echter tot in 2010 vooraleer Tim Cook een eigen huis in dezelfde buurt kocht (zie foto). Het huis zou gekocht zijn voor 1,9 miljoen dollar. Een enorm bedrag maar in Palo Alto wordt het huis echter aanzien als een vrij eenvoudig en goedkoop huis.

In het boek dat binnenkort op 25 januari uitkomt ‘Inside Apple’ reageert Tim Cook op zijn zuinigheid.

Ik wil graag herinnerd worden aan mijn afkomst. Dat doe ik door in een bescheiden omgeving te leven. Geld is voor mij geen motivator.

I like to be reminded of where I came from, and putting myself in modest surroundings helps me do that. Money is not a motivator for me.”


Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten