Welke Screen Protector voor je iPhone gebruiken?

Geschreven door  | 31 januari 2012 | Categorie: iPhone

Screen Protector“Het scherm van je kostbare iPhone is kwetsbaar dus bescherm deze!” zal steeds de eerste zin zijn wanneer een verkoper je een gloednieuwe iPhone verkoopt. Uiteraard wilt men nog een extra accessoire aan je verkopen. Dat is tenslotte hetgeen waarmee men het meeste mee verdient. Maar is een screen protector echt nodig?

Het is een publiek geheim dat Apple voor zijn glas gebruik maakt van Gorilla Glass. Dit is uiterst dun glas dat krasbestendig is. De firma Cornin dat dit glas produceert meldt dat meer dan 30 verschillende fabrikanten in meer dan 575 verschillende producten er gebruik van maakt. Onlangs heeft deze fabrikant Gorilla Glass 2 gelanceerd. Deze is buigzamer en sterker dan zijn voorganger.

Maar hoe dan ook als je echt wilt kan je er krassen op krijgen. Ondanks wat de fabrikant belooft. Maar zoals onderstaande video laat zien moet je al heel gek doen om krassen op het scherm te krijgen.

Toch verkopen de screenprotectors ontzettend goed. Ze geven je een extra gevoel van veiligheid. Ze variëren in allerlei vormen en prijzen. Daarbij moet je zeker rekening houden dat de prijs niet bepalend is voor de kwaliteit.

Zo hebben we eens een klacht ontvangen van iemand die een Invisible Phone Guard had gekocht voor 29 Euro. Na amper 1 dag van gebruik was de protector helemaal verkleurt en hierdoor onbruikbaar op de witte iPhone. Ondanks dat de fabrikant een levenslange garantie garandeert wou deze de screen protector niet omruilen. Er moest eerst 4,95 dollar betaald worden. De fabrikant had geen oren naar het feit dat deze nog geen volledige dag in gebruik was.

InvisiblePhoneGuard

Als je je iPhone op een normale manier gebruikt dan zal je niet zo snel krassen verkrijgen. Heb je toch besloten om een screen protector te gaan gebruiken dan ga je ook nog moeten kiezen tussen een mat of een blinkende protector.

Het aanbrengen van een screen protector is niet altijd even eenvoudig. Om luchtbellen te vermijden en de protector optimaal aan te brengen heeft PDAshop.be een video hiervoor uitgebracht. Het geeft je wat nuttige tips.

Een nieuwe trend in screen protectors is het aanbrengen van een extra laag glas. GLAS.t is zo’n laag glas van 0,4 mm dikte en zou tot 3x sterker zijn dan de traditionele screen protectors. Het glas heeft een oliewerende toplaag zodat het minder gevoelig is voor vingerafdrukken.


Tags: ,

2 Responses to Welke Screen Protector voor je iPhone gebruiken?

  1. Thierry Moortgat 31 januari 2012 at 20:04

    Een van de betere screenprotectors is de Artwizz Scratchstopper. In de verpakking zitten twee screenprotectors ( mocht er eentje mislukken ) , een stofdoekje, een plastiekje om de bubbeltjes weg te wrijven, en een stickertje waarmee je de eventuele stofjes van onder de halfgekleefde screenprotector kan weghalen + een degelijke handleiding. Deze set is echt de beste screenprotector set die ik ooit al ben tegengekomen. Ik gebruik ze trouwens ook zelf , dus weet waarover ik spreek. De screenprotector zit ondertussen al maanden op mijn iPhone en hij zit er nog steeds perfect op zonder problemen, dit terwijl ik hem tientallen keren per dag in en uit mijn broekzak haal.
    Hij is te koop op de belgische webwinkel http://www.mobileware.be  

  2. Zoran Claes 5 augustus 2012 at 19:28

    en is een spiegelfolie ook goed ? heb deze nu een week en zitten al wel wat krasjes op ? door aleen in men broekzak te zitten .. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten