15 minuten inkijk in de Chinese fabriek Foxconn

Geschreven door  | 24 februari 2012 | Categorie: Apple nieuws

FabriekApple heeft één van de medewerkers van het laatavond programma Nightline toegang heeft gegeven tot de Foxconn fabriek.

Bill Weir is de eerste journalist die eens een kijkje mocht nemen in de fabriek waar alle Apple apparaten (en andere) in elkander worden gestoken.

De documentaire is op 21 februari op ABC uitgezonden. Het is nog niet bekend of een Belgische en/of Nederlandse actualiteitenprogramma de uitzendingsrechten hiervan verkrijgt. Maar als je toch al even wilt bekijken hoe de werkomstandigheden zijn bij Foxconn, de grootste toeleverancier van Apple dan hebben wij hier voor jouw een video van 15 minuten van deze ABC documentaire.

Foxconn werkt trouwens niet enkel voor Apple. Andere grote technologie bedrijven doen hier ook hun bestellingen. Maar de nieuwe CEO van Apple Tim Cook besteedt veel aandacht aan de werkomstandigheden en de kritiek die er de laatste jaren over is. Daarom heeft Apple zich aangemeld bij de onafhankelijke Fair Labor organisatie. Door deze toetreding laat Apple deze organisatie toe om door middel van onaangekondigde bezoeken de werkomstandigheden van de arbeiders te controleren. Apple is het eerste technologiebedrijf die zich aansluit bij deze organisatie.

Wat er ook mag zijn. Er kan het één en ander nog verbetert worden aan de werkomstandigheden.
Tags: , , ,

One Response to 15 minuten inkijk in de Chinese fabriek Foxconn

  1. Jonathan Delahaye 24 februari 2012 at 10:53

    Stel u voor’t dubbel per werknemer 🙂  Dan kosten Ipads Apple 60 dollar’t stuk ipv 50… ^_^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten