Apple geeft laatavond programma Nightline exclusief toegang tot Foxconn City

Geschreven door  | 18 februari 2012 | Categorie: Apple nieuws

FabriekDe CEO van Apple Tim Cook neemt de kritiek op de werkomstandigheden van de arbeiders bij de toeleveranciers zeer serieus. Van zijn kant staat hij erop dat Apple zelf controles uitvoert en deze maandelijks meedeelt.

Om nog extra druk bij de toeleveranciers te zetten is Apple het eerste technologiebedrijf dat zich heeft aangemeld bij de onafhankelijke Fair Labor organisatie. Door de toetreding laat Apple deze organisatie toe om door middel van onaangekondigde bezoeken de werkomstandigheden van de arbeiders te controleren.

Foxconn is de grootste leverancier van Apple en komt ook het meest in opspraak. Volgens verschillende geruchten zouden de werkomstandigheden alles behalve goed zijn. In de afgelopen jaren hebben minstens 12 arbeiders zelfmoord gepleegd. Meer dan 70 gewonden zijn er door explosies in de iPad afdeling gevallen. Het gesloten karakter van Foxconn helpt uiteraard ook niet. Als journalist kom je er niet zomaar in. Verschillende veiligheidsmensen staan aan de poort om pottenkijkers weg te sturen.

NightlineHet is dus opmerkelijk dat Apple één van de medewerkers van het laatavond programma Nightline toegang heeft gegeven tot deze fabriek. Bill Weir is de eerste journalist die eens een kijkje kan nemen in Foxconn. De fabriek waar alle Apple apparaten (en andere) in elkander worden gestoken. Bill Weir kon de arbeiders aan het werk zien en interviewen.

Het programma staat gepland om uitgezonden te worden op dinsdag 21 februari op het Amerikaans kanaal ABC. Het is nog niet bekend of een Belgische en/of Nederlandse actualiteitenprogramma de uitzendingsrechten hiervan verkrijgt.
Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten