Apple knoeit wat met updates

Geschreven door  | 4 februari 2012 | Categorie: Apple nieuws

LionDeze week bracht Apple belangrijke systeemupdates voor OS X uit. Lion gebruikers verkregen een fikse update naar 10.7.3 en Snow Leopard gebruikers zagen een eerste Security Update van het jaar verschijnen. Maar hoe zijn nu deze updates verlopen?

Kort na het uitbrengen van OS X 10.7.3 ontstonden al discussies op het Apple-forum. Bij sommige bleef het updaten maar duren. Bij andere liepen applicaties geregeld vast. Om het allemaal nog vreemder te maken verscheen er bij verschillende gebruikers vreemde foutmeldingen met de afbeelding ‘CUI ? CUI ?’.

CUI-foutmelding

Hoe juist de problemen zijn ontstaan is niet duidelijk. Want ondanks dat er vele meldingen zijn moeten we wel zeggen dat de meerderheid hier geen last van ondervindt. Van Apple zelf weten we dat ze het probleem onderzoeken. Sommige gebruikers heeft Apple zelf gecontacteerd voor meer informatie over hun probleem en systeem.

Als je toch deze problemen ondervindt dan is probleem eenvoudig op te lossen door de combo update van OS X 10.7.3 te downloaden. Een combo update bevat alle nodige aanpassingen aan de oorspronkelijke versie van OS X 10.7 voor de laatste versie.

Gebruikers geven allerlei positieve reacties door deze combo update over de bestaande versie van 10.7.3 te installeren. Lukt het niet om deze update te downloaden dan kan je de ingebouwde recovery modus van Lion proberen. Herstart je Mac en druk op de ‘CMD + r’ toets. Vanuit de recovery modus kan je de update downloaden en installeren.

Niet enkel Lion gebruikers hadden pech. De Snow Leopard gebruikers die met de Security Update 2012-001 hun systeem updaten konden zich ook aan moeilijkheden verwachten. Het probleem schuilt hier echter in Rosetta. Dit is een soort van emulator dat Apple heeft ontwikkeld om applicaties met programmacode voor PowerPC processors te draaien. De emulator vertaalt de nodige PowerPC code naar een code die de Intel processor kan gebruiken.

Rosetta wordt echter niet meer ondersteunt met OS X 10.7 (Lion). Maar Snow Leopard gebruikers kunnen deze oudere applicaties via Rosetta nog steeds draaien. Maar sinds het uitbrengen van deze Security Update melden verschillende gebruikers problemen met Rosetta applicaties.

Microsoft Office 2004, Oude versies van Adobe Photoshop, Quicken Filemaker 7,… al deze oude PowerPC applicaties hebben last van vastlopers. Meestal gebeurt dit wanneer men gebruikt maakt van een opdracht uit de menubalk. Een eenvoudige oplossing is er nog niet meteen voor. Het beste is dat men via Time Machine een oude back-up terugplaatst indien men hier problemen mee ondervindt.

Het is echter wel vreemd. Voor OS X 10.7.3 heeft Apple maar liefst 7 versies verspreid aan ontwikkelaars. Het eerste uur na het uitbrengen van deze systeemupdate begonnen de problemen. Is het huidige test-beleid van Apple onvoldoende? Is het voldoende dat enkel ontwikkelaars deze beta versies ter beschikking krijgen? Of zijn de meeste ontwikkelaars hier niet in geïnteresseerd? Wat denk jij hoe kan Apple hun systemen het beste testen?
Tags: , ,

3 Responses to Apple knoeit wat met updates

  1. Pingback: Apple wijzigt Security Update met versie 1.1 en verwijdert Delta update OS X 10.7.3

  2. Pingback: Aanvullende Mac OS X 10.7.3 update

  3. Pingback: Ontwikkelaars verkrijgen 2de beta van OS X 10.7.4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten