Apple leider op markt van smartphones en derde grootste producent van mobiele telefoons

Geschreven door  | 7 februari 2012 | Categorie: Apple nieuws, iPhone

iPhone 4SDankzij de iPhone is Apple al enige tijd de leider op de markt van smartphones. Maar door de recente cijfers en het recordverkoop van de iPhone is Apple nu ook van de vijfde naar de derde plaats opgeklommen in de markt voor mobiele telefoons. Apple stak het Zuid-Koreaans bedrijf LG en het Chinese ZTE voorbij. Dit alles blijkt uit een studie van onderzoeksbureau International Data Corporation.

Nokia blijft nog steeds op nummer 1 staan in de markt voor mobiele telefoons met een aandeel van 27%. In het vierde kwartaal van vorig jaar wist deze fabrikant zo’n 113,5 miljoen gsm’s verkopen. Samsung bezet de tweede plaats. Met een verkoop van 97,6 miljoen toestellen in hetzelfde kwartaal als Nokia is deze goed voor 22,8%

De groei van Apple is opmerkelijk. In tegenstelling tot Nokia en Samsung verkoopt het Amerikaans bedrijf enkel een smartphone. De welbekende iPhone. In de laatste drie maanden van 2011 verkocht Apple er zo’n 37,04 miljoen exemplaren van.

Apple was met zo’n cijfers al de leider op de markt van smartphones maar nu betreedt het de derde plaats met een aandeel van 8,7% in de markt van de mobiele telefoons.
Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten