Duitse rechter geeft Motorola gelijk. Apple staakt verkoop van 3G apparaten (update)

Geschreven door  | 3 februari 2012 | Categorie: Apple nieuws

Motorola AppleNiet enkel Samsung is met Apple verzeilt in een patentenoorlog. Ook Motorola doet hierin mee. Vandaag heeft Motorola wel iets te vieren. Apple zou volgens een Duitse rechter één van hun patenten in verband met synchronisatie schenden.

In dit geval gaat het vooral om de synchronisatie dienst iCloud.  De rechter heeft een verbod op alle Apple producten die gebruik maakt van iCloud uitgesproken. Als Motorola dit verbod meteen wilt toepassen zal het eerst nog wel 100 miljoen Euro op tafel moeten leggen. Dit komt omdat Apple nog in beroep kan gaan en moest Apple toch gelijk krijgen dan moet Motorola de geleden schade betalen.

Bovendien moet Apple stoppen met de verkoop van de oude iPhone modellen  (iPhone 4 en iPhone 3GS) samen met de iPad 2 3G. Dit verbod heeft niets te maken met deze iCloud uitspraak maar met een eerdere rechtszaak over 3G die Apple in december verloor. Ondertussen heeft Apple alle 3G apparaten uitgezonderd de iPhone 4S verwijdert van de online Apple Store.

Update: Lang heeft de stopzetting van de verkoop niet geduurd. Apple is in beroep gegaan omdat Motorola geen redelijke licentiedeal met Apple wou sluiten. Hierdoor heeft de rechter besloten dat de verkoop voorlopig door mag gaan.
Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten