Fair Labor gaat van start bij Apple leverancier

Geschreven door  | 13 februari 2012 | Categorie: Apple nieuws

FabriekEen kleine maand geleden was Apple toegetreden tot de Fair Labor Association organisatie.

Deze onafhankelijke organisatie controleert de werkomstandigheden bij hun leden. De Fair Labor Association is een organisatie die in 1999 door ex-president Bill Clinton is opgericht.

Vandaag liet Apple weten in een persmededeling dat de organisatie van start gegaan is. Er is ondertussen een bezoek gebracht in de faciliteiten van Shenzhen. Deze plek staat beter bekend als Foxconn City. Foxconn is de grootste leverancier van Apple en komt het meest in opspraak in verband met de werkomstandigheden.

De organisatie gaat nu vervolgens duizenden arbeiders ondervragen over de werkomstandigheden. De verloning, veiligheid, gezondheid,… van de arbeiders worden onder de loep genomen.

Door de toetreding bij de Fair Labor Association legt Apple extra druk bij de leveranciers voor betere werkomstandigheden. Apple is overigens het eerste technologie bedrijf dat toetrad bij de Fair Labor Association.
Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten