Gaat Apple de dock connector verkleinen

Geschreven door  | 24 februari 2012 | Categorie: Apple nieuws

Dock ConnectorOnze collega’s bij iMore hebben een vermoeden dat Apple de huidige dock connector gaat aanpassen. De reden waarom ze dit doen is plaatsbesparing. Door de dock kleiner te maken heeft men meer ruimte voor andere belangrijke componenten zoals de batterij bijvoorbeeld.

Apple heeft in het verleden al drastische beslissingen genomen om meer plaats in de iPhone te krijgen. Zo waren ze het eerste bedrijf dat de Micro SIM kaart in gebruik nam. Met de lancering van de iPhone 4 wisten vele zelfs nog niet dat zo’n SIM kaart bestond.

Ook de antenne werd uit de iPhone gehaald. Deze zit er nu rond. Hierdoor kan Apple verschillende andere componenten inbouwen. Ondanks dat de dock connector niet veel plaats inneemt zou Apple toch overwegen om deze te verkleinen.

De 30 pin dock connector kent zijn oorsprong sinds de derde generatie iPod. Sinds april 2003 heeft Apple deze dock connector gebruikt. De dag van vandaag zijn er meerdere mogelijkheden om de dock connector te vervangen. Wi-FI synchronisatie met iTunes is mogelijk en dankzij AirPlay is het niet meer nodig om het toestel via een kabel aan te sluiten aan een externe luidspreker.

De dock connector is echter een gigantisch succes. Praktisch elk modern audio installatie heeft ondersteuning voor deze connector. Zelfs moderne wagens zijn hiermee uitgerust. Het blijft dan maar ook de vraag of Apple deze grote stap gaat ondernemen.

iPhone dock
Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten