Gatekeeper zorgt in OS X Mountain Lion voor extra beveiliging

Geschreven door  | 16 februari 2012 | Categorie: Mac

Gatekeeper Mountain LionApple lanceert deze zomer OS X Mountain Lion. Om de Mac nog veiliger en beter te beveiligingen introduceren ze Gatekeeper.

Gatekeeper helpt en beschermt je om te voorkomen dat je malafide software download en installeert. Gatekeeper zal standaard zo ingesteld zijn dat software enkel en alleen afkomstig kan zijn van de Mac App Store. Doordat alle software die daar aanwezig is gecontroleerd is door Apple kan je er zeker van zijn dat deze veilig zijn.

Maar omdat Apple de Mac App Store niet wilt verplichten hebben ontwikkelaars ook de mogelijkheden om hun software te laten tekenen door een unieke ontwikkelaars ID uitgegeven door Apple. Door zo’n digitale ondertekening  kan Gatekeeper verifiëren of de software wel veilig en betrouwbaar is.

Gebruikers kunnen op deze manier kiezen of ze enkel en alleen software via de Mac App Store willen toelaten of ook via andere distributiekanalen met Apple geautoriseerde programma’s. Op deze manier kan Gatekeeper de veiligheid garanderen. Gebruikers die echter alles op hun systeem willen installeren moeten niet vrezen. Die mogelijkheid kan je desgewenst ook kiezen.

Apple probeert toch ontwikkelaars ertoe te bewegen om al hun applicaties te verspreiden via de Mac App Store. Doen ze dit niet dan is hun applicatie niet in staat om gebruik te maken van de iCloud-functies en de notificaties. Althans zo zal de standaardinstelling zijn bij Gatekeeper. Deze beveiligingsfunctie is uiteraard ook uit te schakelen maar of veel gebruikers dat gaan doen is een andere vraag.
Tags: , , ,

2 Responses to Gatekeeper zorgt in OS X Mountain Lion voor extra beveiliging

  1. Pingback: Info Mac OS X Mountain Lion Preview - 9lives - Games Forum

  2. Pingback: Mountain Lion volgende maand beschikbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten