Google neemt Apple topman in dienst

Geschreven door  | 6 februari 2012 | Categorie: Apple nieuws

Simon PrakashGoogle heeft onlangs Simon Prakash aangenomen. Prakash werkte al voor 8 jaar bij Apple en was verantwoordelijk voor productkwaliteit.

Het komt zelden voor dat iemand zo hooggeplaatst een overstap naar Google neemt.

Prakash gaat bij Google werken aan een geheim project dat onder leiding staat van Sergej Brin. Brin is één van de oprichters van Google.

Google kaapte in het verleden wel meer mensen van Apple. In 2007 stuurde Steve Jobs een email naar de CEO van Google Eric Schmidt met de vraag om niet actief te jagen op Apple personeel. Hierop nam de CEO van Google meteen actie en ontsloeg één van zijn medewerkers op de personeelsafdeling.

In 2009 gaven Google en Apple elkander een mondeling akkoord om niet achter elkanders personeel te gaan. Google verbreekt nu dit akkoord met de aanwerving van Simon Prakash.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie zal deze overname nauwlettend mee opvolgen. Eerder werd er al een onderzoek uitgevoerd naar regelingen die zouden bestaan tussen bedrijven zoals Google, Apple, Intuit, Intel, Adobe, Lucasfilm en Pixar. Deze bedrijven mogen niet zomaar elkander werknemers aanwerven om op die manier te zorgen dat de looneisen te hoog worden.
Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten