Laat je iMessage berichten synchroon verlopen op al je toestellen

Geschreven door  | 18 februari 2012 | Categorie: iCloud, iPad, iPhone, iPod, Mac

iMessage synchroonSinds de lancering van iOS 5 is er de mogelijkheid om iMessage berichten te versturen. iMessage is de nieuwe berichtenvoorziening voor alle iOS 5 gebruikers.

Je kunt via de gsm-verbinding of WiFi onbeperkt berichtjes sturen vanaf je iPad, iPhone of iPod Touch naar andere personen met een iOS 5 apparaat. Gratis weliswaar. Eerder besproken we al hoe je iMessage kan instellen. (Hoe werkt iMessage)

Deze zomer zal Apple dankzij Mountain Lion, de opvolger van Lion. iMessage ook naar de Mac brengen. In feite kan je dit nu al. Apple stelt een beta versie van Berichten ter beschikking. Lion-gebruikers (OS 10.7) kunnen deze (onafgewerkte) versie al uittesten.

Maar doordat iMessage bruikbaar wordt op tal van toestellen: iPhone, iPod Touch, iPad en Mac krijgen we veel vragen binnen van hoe men deze conversaties synchroon kan laten verlopen.

Sommige gebruikers krijgen enkel een bericht op hun iPhone en niet op hun iPad. Start men vervolgens een conversatie op de iPad en iemand antwoordt dan ontvangen ze het bericht op de iPhone en de iPad. Het gemak van iMessage verdwijnt wanneer je niet altijd alle berichten op al je toestellen ontvangt. Je kan dan immers niet eender welk toestel vastnemen en verder gaan met de conversatie. De oplossing is voor de hand liggend.

Het probleem wordt veroorzaakt door de ‘Bellerherkenning’. In de iPhone staat deze herkenning standaard op het GSM-nummer. Dat lijkt logisch en dat is het ook. Maar op de iPad, de iPod Touch en nu ook op de Mac staat deze ‘Bellerherkenning’ op een email-adres en niet op een GSM-nummer. Ook dit is logisch aangezien deze toestellen niet beschikken over een GSM-nummer. Maar net hier zit het probleem.

Als iemand je een iMessage stuurt naar je GSM-nummer dan zal enkel de iPhone deze ontvangen. Want je hebt geen enkele mogelijkheid om je GSM-nummer te koppelen op de iPad, iPod Touch en Mac. Deze mogelijkheid is enkel op de iPhone.

Instellingen iMessage

Enkel op de iPhone kan je een telefoon nummer toevoegen bij de bereikbaarheid

Zorg dus dat iMessage op al je toestellen is ingesteld met hetzelfde Apple ID. Voeg de e-mailadressen toe waarvan je gebruik wilt maken met iMessage en zorg dat deze e-mailadressen allemaal zijn ingesteld op je andere toestellen. Enkel op de iPhone zal je merken dat je telefoonnummer erbij staat.

Om nu te zorgen dat alles goed synchroon goed lopen met al je toestellen is het belangrijk om de Bellerherkenning gelijk te zetten. Standaard zal deze op een iPad, iPod Touch en de Mac op het e-mailadres staan. Bij de iPhone zal deze op het GSM-nummer staan. Door de Bellerherkenning op al je toestellen gelijk te zetten, dus op het e-mailadres zullen alle nieuwe conversaties vanaf nu perfect synchroon verlopen.

Bellerherkenning iMessage

Zet de bellerherkenning op al je toestellen gelijk

Word een Viking


Tags: , , , ,

3 Responses to Laat je iMessage berichten synchroon verlopen op al je toestellen

  1. Pingback: Hoe werkt iMessage | Apple Weetjes

  2. Hans 26 juli 2012 at 19:35

    Mooi uitgelegd maar bij werkt het nog steeds niet. iPad en iMac gaan samen en de iPhone werkt alleen maar alleen :-(.

  3. Pingback: iMessage werkt binnenkort nog beter op al je toestellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten