Lion Internet Recovery voor meer Mac modellen uit 2010

Geschreven door  | 8 februari 2012 | Categorie: Mac

UpdateApple heeft verschillende EFI-firmwares uitgebracht om de functie Lion Internet Recovery op meer Mac-modellen te ondersteunen. Het gaat om de MacBook Air (einde 2010 – EFI update 2.3), iMac (midden 2010 – EFI 1.8) en de MacBook Pro (begin 2010 – EFI 2.6)

Apple zorgde 14 dagen geleden dat Lion Internet Recovery ook voor de MacBook, MacBook Pro en Mac Mini beschikbaar kwam voor de modellen van midden 2010

Lion Recovery is een nieuwe functie die Apple heeft gelanceerd samen met Lion. Aangezien er vanaf nu geen gebruik wordt gemaakt van een installatieschijf wordt er een kleine verborgen partitie op je harde schijf gemaakt. In geval van problemen kan je van deze partitie steeds opstarten om je Mac te herstellen. Hiervoor hoef je enkel op te starten met ‘COMMAND + R’ ingedrukte te houden.

Maar wat als er iets mis is met je harde schijf? Wel daar heeft Apple twee oplossingen voor. Je kan zelf een Lion herstelschijf aanmaken (Apple site) of je maakt gebruik van de Lion Internet Recovery. Deze laatste optie is enkel mogelijk indien je de gelukkige eigenaar bent van een Mac die deze optie ondersteunt

Lion Internet Recovery is in staat om je Mac op te starten en net het noodzakelijke te doen om je netwerk aan te praat te krijgen om op die manier de servers van Apple te contacteren. Alles wordt meteen van het internet gehaald zonder gebruik van je harde schijf.

Met de komst van deze nieuwe EFI-updates zorgt Apple dat Mac-modellen uit 2010 ook ondersteunt worden. Enkel de Mac Pro blijkt de grote afwezige te zijn.
Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten