Patenttrol Proview klaagt Apple aan in VS

Geschreven door  | 24 februari 2012 | Categorie: Apple nieuws

ProviewProview heeft Apple opnieuw voor de rechter gedaagd maar deze keer niet in China maar in de VS. Eerder spande Proview al een rechtszaak aan in China over de naam ‘iPad’.

Apple kocht in 2009 de merknaam ‘iPad’ van het Aziatische bedrijf Proview. Maar om niet uit te lekken dat Apple deze merknaam in het bezit zou krijgen richtte ze een apart bedrijf op: IP Application Development Limited.

Volgens Proview wou het bedrijf IP Application Development Limited  de merknaam ‘iPad’ kopen omdat deze de afkorting was van hun naam. Toen Apple met de iPad uitkwam was het voor Proview heel duidelijk waarom de merknaam ‘iPad’ zo belangrijk was.

Het verwerven van merknamen gebeurt wel vaker onder de naam van een ‘nieuw’ bedrijf. Het is een strategisch spel tussen bedrijven. Proview heeft al aangegeven dat als ze geweten hadden dat Apple achter de aankoop van de merknaam zat dat de prijs fors hoger geweest was.

In China spande Proview al eerder rechtzaken aan om de verkoop van de iPad te staken. Echter in hoger beroep is Apple in het gelijk gesteld. Nu probeert Proview zijn gelijk te halen in de VS.
Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten