Retina screenshots in App Store verplicht

Geschreven door  | 8 februari 2012 | Categorie: Apple nieuws, iOS apps

iPhone App StoreApple verplicht vanaf nu alle ontwikkelaars om hun apps te voorzien van Retina screenshots. Een nieuwe app of een update van een bestaande wordt enkel nog goedgekeurd als de app is voorzien van deze hogere resoluties afbeeldingen.

Het lijkt een logische stap aangezien Apple al sinds de lancering van de iPhone 4 het Retina scherm promoot. Maar nog steeds zijn er apps te vinden die helemaal geen ondersteuning voor Retina hebben. Door deze verplichting hoopt Apple die enkele ontwikkelaars toch te kunnen overtuigen.

Apple noemt het scherm Retina wat inhoudt dat deze zo’n hoge resolutie heeft dat de gebruiker geen individuele punten meer kan zien. Er gaan verschillende geruchten rond dat de toekomstige iPad ook een Retina scherm krijgt met een resolutie van 2048×1536 pixels.
Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten