Vergelijk het iPad 3 scherm

Geschreven door  | 13 februari 2012 | Categorie: Apple nieuws, iPad

iPad 3 resolutie

Als de geruchten kloppen dan wordt de iPad 3 voorzien van een Retina scherm. Dit scherm bevat 4x zoveel pixels als de iPad 1 en de iPad 2.

Het gevolg hierdoor is dat alles haarscherp wordt. Er zijn meer pixels per inch (2,54 cm) aanwezig dan het menselijk oog kan waarnemen.

Maar wat betekent nu in feite zo’n hoge resolutie? Worden de letters dan tot 4x kleiner dan voorheen? Neen, natuurlijk niet. De grootte van de letters blijft exact hetzelfde. Het zit hem gewoon in de details.

In het verleden heeft Apple bij de iPhone de resolutie ook al eens verviervoudigt. Dat was het geval met de overgang van de iPhone 3GS naar de iPhone 4. Als we het scherm van zeer dicht bekijken dan blijft een Retina scherm gewoon haarscherp. Terwijl je bij een ‘gewoon’ scherm de pixels duidelijk kan zien.

iPhone 3GS vs iPhone4

Vergelijking pixels tussen iPhone 3GS en iPhone 4

Als Apple erin slaagt om een Retina scherm voor de iPad volgende maand te lanceren dan is dit wel uniek. Het scherm is in staat om ‘Full HD’ films af te spelen en zelfs nog ruimte over te hebben.

Er is ontzettend veel computerkracht nodig om zulke schermen vloeiend aan te sturen. Apple zou hebben gewerkt aan de opvolger van hun eigen processor. Deze processor legt vooral de focus op het grafische gedeelte voor een vloeiende aansturing van zulke hoge resolutie-schermen. (Bericht: A6-processor)

De iPad zou zelfs meer pixels hebben dan de meeste Mac-computers. Net hier zal een extra uitdaging zijn voor Apple. Ontwikkelaars werken met Mac computers om hun iPad applicatie te ontwerpen. Wanneer een dergelijke ontwikkelaar op zijn scherm niet op een eenvoudige manier de volledige iPad resolutie kan benutten dan bestaat het gevaar dat hij deze niet zal gebruiken. In de toekomst kunnen we verwachten dat Mac-computers ook uitgerust worden met hoge resolutie schermen. Hier zijn al verschillende aanwijzingen voor gevonden in OS X.

Ook video-aanbieders staan voor een uitdaging. Er zijn slechts weinigen die een dergelijke video van HD-ready of Full HD kwaliteit streamen naar de iPad. Het probleem van de meeste aanbieders is dat hun netwerk nog niet volledig voorzien is om zulke hoge datastromen aan te kunnen.

Het succes van de iPad 3 hangt dus allemaal af of deze aanbieders de nodige inspanningen gaan doen om gebruik te maken van het haarscherpe beeldscherm.

iPad 3 resolutie

Klik voor grotere afbeelding


Tags: , , , ,

2 Responses to Vergelijk het iPad 3 scherm

  1. Sambogerd96 13 februari 2012 at 20:51

    hmmm geen slecht scherm dus, alleen jammer dat er ios op draait :p 

  2. Pingback: iPad 3, iPad HD, iPad 2S of gewoon de nieuwe iPad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten