Adobe Flash player update zichzelf in de toekomst

Geschreven door  | 29 maart 2012 | Categorie: Mac

Flash PlayerAdobe Flash Player is nooit populair geweest bij Mac gebruikers. Adobe heeft de player nooit perfect geoptimaliseerd voor de Mac.

Het gebruik van Flash was meteen te merken aan de CPU belasting met de nodige warmteontwikkeling. Bovendien stond Adobe Flash Player nooit bekend als een stabiel stukje software. De meeste vastlopers waar een browser mee geconfronteerd wordt is dankzij de Flash Player.

Door al deze problemen met Flash besloot Apple om dit gesloten platform niet te ondersteunen op iOS. Zelfs Steve Jobs schreef een open brief omtrent het gebruik van Flash. Ook Microsoft gaat Flash niet ondersteunen op de mobiele versie van Windows 8.

Door recente technologieën zoals HTML5 is de noodzaak naar Adobe Flash gelukkig vermindert. Maar op desktop computers zijn we genoodzaakt om de Flash Player te installeren. Nog steeds teveel sites maken hier gebruik van. Zo zijn er bv. de vele spelletjes onder Facebook, videosites enzovoort die Adobe Flash Player gebruiken.

Wat veel gebruikers niet weten is dat de Flash Player populair is bij hackers. De software is op veel computers geïnstalleerd en bevat bovendien veel lekken. Adobe doet zijn best om de lekken zo snel mogelijk te dichten door middel van een software updates. Maar zoals meestal updaten de gebruikers niet meteen de Flash Player waardoor ze blootgesteld staan aan mogelijke gevaren.

Adobe is van plan om ervoor te zorgen dat de software zich binnenkort vanzelf update. Zo is men er zeker van dat gebruikers beschermt blijven en dat ontwikkelaars die gebruik maken van de nieuwe mogelijkheden een breder publiek bereiken.

Met de nieuwe versie 11.2 die Adobe net heeft gelanceerd is deze automatische update al actief op Windows computers. De software zal zichzelf volledig updaten zonder tussenkomst van de gebruiker. De software fabrikant meldt echter dat ze deze functie binnenkort willen lanceren voor Mac gebruikers.

Download: Flash Player
Tags: , ,

One Response to Adobe Flash player update zichzelf in de toekomst

  1. Pingback: Adobe bedankt Apple met de blokkering van verouderde Flash Players

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten