Apple en Nokia strijden voor nieuwe SIM standaard

Geschreven door  | 28 maart 2012 | Categorie: Apple nieuws

Het Europese Telecommunicatie Standaardeninstituut (ETSI) gaat nog deze week een beslissing nemen over een nieuwe nano-simkaart. Deze SIM kaart zal nog kleiner zijn dan de bekende Micro-SIM kaart die Apple gebruikte vanaf de iPhone 4.

Door het verkleinen van de sim kaart wordt het mogelijk om apparaten kleiner en dunner te maken. Apple en een consortium waarbij Nokia de leiding neemt zijn de twee kandidaten voor een nieuwe micro-sim.

Nokia doet allerlei pogingen zodat ETSI voor hen zou kiezen. Eerder lieten ze al weten dat de oplossing van Apple niet voldoet aan alle voorwaarden voor een nano-sim. Doordat de nano-sim van Apple even lang is als de micro-sim zouden gebruikers een verkeerde SIM-kaart in een toestel kunnen steken waarbij deze moeilijk te verwijderen is.

Maar de oplossing van Apple blijkt een bewuste keuze te zijn. Hun sim-kaarten maken gebruik van een houder voor het plaatsen en verwijderen van de sim-kaart. Bovendien kan de nano-sim compatible worden gemaakt door middel van een adapter in apparaten die enkel de micro-sim ondersteunen.

De oplossing van Nokia is helemaal niet compatible met de huidige micro-sims. Ook is het onduidelijk of Nokia zijn nano-sim en de licenties hiervoor kosteloos gaat aanbieden wat Apple wel van plan is. Het blijft nog even afwachten op de beslissing van het Europese Telecommunicatie Standaardeninstituut.
Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten