Apple gebruikt eigen kaartmateriaal in iPhoto voor iOS

Geschreven door  | 8 maart 2012 | Categorie: Apple nieuws

iOS kaartenWe hadden al eerder een primeur op Appleweetjes en onze geruchten blijken te kloppen. We kregen te horen van een teamlid bij de ontwikkeling van iOS dat Apple met iOS 6 hun eigen geavanceerd kaartmateriaal gaat gebruiken.

Apple toont al langer interesse in hun eigen kaartmateriaal. Zo kocht Apple in het verleden de bedrijven Placebase en Poly9 op. Met deze beide bedrijven in handen is Apple in het bezit van het nodige kaartmateriaal en technologie als antwoord op Google Maps en Google Earth.

Maar voor Apple was dit echter nog niet genoeg en ze zochten verder naar een bedrijf die van eenvoudige camerabeelden fotorealistische 3D kaarten kon maken. Dat bedrijf die deze technologie bezat was C3 en ook dit bedrijf werd vorig jaar overgenomen door Apple.

Met al deze technologieën in handen is Apple in staat om geavanceerd kaartmateriaal te gaan aanbieden en dat doen ze nu al via de nieuwe iPhoto voor iOS.

In iPhoto voor iOS gebruikt Apple hun eigen kaartmateriaal om in de nieuwe functie ‘Verslagen’ gebruik te maken om via een kaart de locatie aan te duiden waar je foto’s zijn gemaakt. Beoordeel zelf het verschil.

Apple kaarten t.o.v. Google kaarten


Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten