Apple lanceert derde generatie iPad

Geschreven door  | 7 maart 2012 | Categorie: Apple nieuws, iPad

iPad 3

Zoals verwacht heeft Apple vandaag de derde generatie iPad gelanceerd. Deze zal verkrijgbaar zijn vanaf 23 maart in België.

De nieuwe iPad heeft een Retina scherm gekregen. Dit scherm bevat 2048×1536 pixels. Het scherm is dus tot 4x scherper ten opzichte van de voorgaande iPads.

De processor is zoals verwacht een A5X.  Deze processor bevat een quad core grafische processor speciaal voor de aansturing van het Retina scherm. Verder beweert Apple dat deze tot 2x sneller is dan de A5 processor.

De ingebouwde iSight camera krijgt een verhoogde kwaliteit. De lens bestaat nu uit 5 delen en is in staat om foto’s te nemen van 5 megapixels. Video’s opnemen kan nu met een 1080p resolutie.

Teksten dicteren behoort vanaf nu ook tot de nieuwe mogelijkheden. Spijtig genoeg ontbreekt nog de ondersteuning voor de Nederlandse taal. Wie had gehoopt op spraakcommando’s zoals mogelijk is bij de iPhone 4S moeten we teleurstellen.

De nieuwe iPad heeft ondersteuning voor 4G LTE. Hiermee zijn snelheden van het dataverkeer mogelijk tot 21Mbps HSPA+ en DC-HSDPA op 42Mbps, alsmede LTE op 73Mbps. De iPad ondersteunt nu ook de persoonlijke hotspot functie. Hierdoor kunnen andere apparaten via WiFi gebruik maken van het internet afkomstig van de iPad.

De batterijduur van de nieuwe iPad 3 is nog steeds 10 uur gebruiksduur. De behuizing is iets dikker geworden van 8,8 mm naar 9,4 mm.
Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten