Arbeiders van Foxconn krijgen beter loon

Geschreven door  | 30 maart 2012 | Categorie: Apple nieuws

FabriekArbeiders die tewerkgesteld zijn in de gigantische fabrieken van Foxconn krijgen betere loonvoorwaarden en de werkweken worden teruggebracht tot 49 uur.

Deze verbeteringen zijn het gevolg na een onderzoek door de Fair Labor Association organisatie en Apple. In het onderzoek was gebleken dat Foxconn zowel de Chinese regels als de interne regels van Apple overtreedt. De inspecteurs zouden minsten 50 inbreuken op de Chinese wetgeving hebben ontdekt.

Foxconn maakt onderdelen voor Apple, Dell, Sony, Nokia en vele andere merken. Maar Apple is het eerste technologiebedrijf dat samenwerkt met de Fair Labor Association. Deze onafhankelijke organisatie controleert de werkomstandigheden bij hun leden. Door de toetreding bij de Fair Labor Association legt Apple extra druk bij de leveranciers voor betere werkomstandigheden.

Foxconn belooft tegen juli 2013 de werkweek terug te brengen naar 49 uur. Voor de meeste arbeiders betekent dit een maandelijkse vermindering van overuren. Gemiddeld worden er nog zo’n 80 overuren gepresteerd wat verminderd moet worden naar maximum 36.

Foxconn heeft verder belooft om een compensatie uit te werken zodat de arbeiders door de verminderde overuren geen loonverlies krijgen.
Tags: , , ,

2 Responses to Arbeiders van Foxconn krijgen beter loon

  1. Pingback: Een kijkje op de iPad-afdeling bij Foxconn

  2. Pingback: Productie iPhone 5 loopt vertraging op door staking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten