Eerste Benelux Apple store geopend in Amsterdam

Geschreven door  | 5 maart 2012 | Categorie: Apple nieuws

Apple Store Amsterdam

Afgelopen zaterdag is onder grote belangstelling de eerste Apple Store van de Benelux geopend om 10.00 uur.

De avond ervoor stonden al mensen aan te schuiven om als eerste de winkel te bezichtigen.

De allereerste in rij was iemand die uit Duitsland kwam, de tweede persoon kwam speciaal overgevlogen vanuit Californië. Een Vlaming samen met zijn vriendin namen de derde en vierde plaats van de rij in.

Wereldwijd heeft Apple zo’n 360 officiële winkels. Maar deze winkel is de allereerste in de Benelux.

Ook Appleweetjes bracht een bezoek aan deze Apple Store in Amsterdam. Apple deelde ons mee dat er zo’n 300 mensen te werk zijn gesteld. De Genius Bar waar al je Apple problemen op een persoonlijke manier worden opgelost is de grootste Genius Bar ter wereld.

Apple Store Genius Bar

Apple Store Genius Bar

Het eerste wat opvalt als je binnenkomt is dat het gebouw gigantisch is. Op het gelijkvloers worden er doorlopend evenementen en presentaties gehouden. Op de eerste verdieping die je bereikt met de welbekende ronde glazen trap is de gigantische Genius Bar te vinden. Verder helpt men je daar met een “Persoonlijke configuratie” en ook workshops zullen hier gegeven worden. Bedrijven of grote groepen die meer belangstelling tonen voor Apple producten in het bedrijfsleven kunnen gebruik maken van de ‘Briefing Room’.

Apple Store Briefing Room

Apple Store Briefing Room

Naast alle Apple producten die hier in massa’s aanwezig zijn kan je allerlei soorten accessoires vinden. Van een eenvoudig iPhone hoesje tot een gesofisticeerd bloeddrukmeter voor de iPhone. Alles vind je hier.

Apple Store accessories

Apple Store accessories

Het afrekenen gebeurt op een unieke manier. In de Apple Store tref je geen traditionele kassa’s. Via een speciale app die voorlopig enkel beschikbaar is in de Nederlandse App Store kan je zelf afrekenen mits je Apple ID is gekoppeld aan een kredietkaart. Je start de applicatie op via je eigen iOS toestel. Vervolgens scan je de barcode met deze applicatie in en als laatste bevestig je de aankoop door middel van je wachtwoord. Zo kan je zonder een medewerker aan te spreken een aankoop verrichten en met het product de winkel buiten lopen. Apple bevestigd ons dat ze via allerlei beveiligingsmanieren wel degelijk kunnen merken of iemand rechtmatig met een bepaald product naar buiten gaat of niet. Hier hebben ze in het buitenland al voldoende ervaring mee.

Als Vlaming moeten we echter door het ontbreken van deze Apple Store app in de Belgische App Store nog steeds een medewerker zijn hulp vragen om af te rekenen. Deze hebben een licht aangepaste iPod Touch bij. Hierdoor is het mogelijk om met je kredietkaart te betalen. Wens je echter contant te betalen dan zijn er een paar kassa’s subtiel onder enkele tafels verwerkt.

HS-Productions maakte een video van de opening van deze Apple Store.

Er is nog niet geweten of Apple plannen heeft om een Apple Store in België te openen.

Meer informatie over de Apple Store in Amsterdam kan je hier vinden.

Apple Store Kinderhoek

Apple Store Kinderhoek

Apple Store Genius Bar

Apple Store Genius Bar

Apple Store glazen trap

Apple Store glazen trap

Apple Store 
Apple Store

Apple Store

Apple Store logo buitenkant

Apple Store logo buitenkant


Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten