FaceTime moet op nieuwe iPad ook verlopen via WiFi

Geschreven door  | 17 maart 2012 | Categorie: iPad

FaceTimeFaceTime is de technologie die Apple heeft ontwikkeld om te kunnen videobellen met een iOS toestel. Later heeft Apple een applicatie uitgebracht dat FaceTime ook beschikbaar maakte voor de Mac.

Op de iPhone is FaceTime geïntegreerd in het telefoonprogramma. Videobellen wordt daardoor ontzettend eenvoudig. Er is echter één groot nadeel aan FaceTime en dat is dat Apple het gebruik van een WiFi netwerk verplicht om te kunnen videobellen.

Als je dus ergens onderweg bent dan is het niet mogelijk om via een 3G verbinding eventjes een videogesprek te starten. Met andere applicaties zoals Skype is dat echter wel mogelijk.

Er wordt beweert dat de operatoren gesmeekt hebben aan Apple om FaceTime niet te laten werken over hun mobiel netwerk. De operatoren vrezen ervoor dat FaceTime zoveel data gaat gebruiken dat de netwerken eronder uitgaan. In principe moet Apple dus maar een schakelaar verzetten en FaceTime werkt over een mobiel netwerk.

De nieuwe iPad ondersteunt de nieuwe generatie van mobiel internet namelijk LTE en op de plaatsen waar je zo’n netwerk hebt zijn de resultaten verassend. De snelheid van LTE is soms nog beter dan de internetaansluiting aan het huis van sommige. Maar de operatoren (en Apple) houden nog steeds hun been stijf. Met de nieuwe iPad en het LTE netwerk kan je nog steeds geen gebruik maken van FaceTime. Wi-Fi blijft nog steeds verplicht.
Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten