Handelaars slaan geen slag met de nieuwe iPad

Geschreven door  | 26 maart 2012 | Categorie: Apple nieuws, iPad

Retours iPadWe kennen het fenomeen ook wel een beetje. Mensen die proberen een slag te slaan om bij de lancering van een nieuw Apple product zoveel mogelijk producten op te kopen om deze later met woekerwinsten door te verkopen.

De iPhone 4S was via diverse lokale tweedehands-websites al te koop vooraleer het toestel al in de Belgische en Nederlandse winkels lag. Ook na de Belgische lancering bleef de verkoop met woekerwinsten op die sites doorgaan aangezien veel mensen weken moesten wachten op hun bestelling.

Het spreekt voor zich dat dergelijke handelaars opnieuw hun slag probeerde te slaan met de nieuwe iPad. Maar dit lijkt niet te lukken. Apple is er deze keer in geslaagd om voldoende voorraad overal te voorzien. Een streep door de rekening voor deze handelaars. De vorige iPad werd in de eerste weken doorverkocht met een extra winst van 100 tot 150 dollar.

Niet enkel de betere voorraad is het probleem voor de handelaars. De iPad behoort nu ook bij het lijstje waar extra tax betaald moet worden wanneer deze wordt ingevoerd in China en net in dit land werd de meeste handel gedreven.

Het resultaat is dan ook dat Apple veel mensen over de vloer krijgt die hun ongebruikte iPad terugbrengt. In de Amerikaanse Apple Store aan de 5th Avenue is er zelfs een aparte hoek gecreëerd om de retours te verwerken. Apple hanteert hiervoor een termijn van 14 dagen om je ongebruikte aankopen terug te brengen. Sommige mensen probeerde wel tot 30 iPads terug naar de winkel te brengen.

Retours iPad
Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten