iOS 6 bevat Apple eigen geavanceerd kaartmateriaal

Geschreven door  | 6 maart 2012 | Categorie: Apple nieuws

iOS 6We zitten nog eventjes te wachten op de update van iOS 5.1. De verwachting is dat deze update morgen bij de presentatie van de iPad 3 (of iPad HD) getoond zal worden. Waarschijnlijk zal kort daarna de update uitgerold worden.

Maar Apple zit natuurlijk niet stil en is al volop bezig met de opvolger van iOS 5, namelijk iOS 6. In de logs van bekende sites zagen ze al meldingen van iPads met iOS 6.

Alle vernieuwingen in iOS 6 zijn nog niet bekend. Maar wij kunnen alvast melden dat we via onze betrouwbare bron hebben vernomen dat Apple met iOS 6 hun eigen kaartmateriaal gaat aanbieden.

Momenteel maakt Apple nog steeds gebruik van Google Maps. Maar Apple toont al langer interesse in hun eigen kaartmateriaal. Zo kocht Apple in het verleden de bedrijven Placebase en Poly9 op. Met deze beide bedrijven in handen is Apple in het bezit van het nodige kaartmateriaal en technologie als antwoord op Google Maps en Google Earth.

Maar voor Apple was dit echter nog niet genoeg en ze zochten verder naar een bedrijf die van eenvoudige camerabeelden fotorealistische 3D kaarten kon maken. Dat bedrijf die deze technologie bezat was C3 en ook dit bedrijf werd vorig jaar overgenomen door Apple.

Met al deze technologieën in handen is Apple in staat om geavanceerd kaartmateriaal te gaan aanbieden. Verschillende patenten zoals ‘New Kind of Synchronized and Interactive Augmented Reality Display for iOS Devices’ zijn al geregistreerd.

Hoe Apple zijn kaartmateriaal gaat aanbieden blijft nog mysterieus maar het is alleszins zeker dat in iOS 6 Apple het kaartmateriaal opnieuw gaat uitvinden.
Tags: , ,

2 Responses to iOS 6 bevat Apple eigen geavanceerd kaartmateriaal

  1. Pingback: Apple gebruikt eigen kaartmateriaal in iPhoto voor iOS

  2. Pingback: Apple gaat zijn eigen kaartmateriaal gebruiken in iOS 6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten