iOS gebruikers updaten hun apparaten massaal

Geschreven door  | 24 maart 2012 | Categorie: Apple nieuws

iOS 5.1Ontwikkelaar David Smith heeft bekende applicaties voor iOS geschreven zoals Audiobooks.

 Hij analyseerde zijn gegevens van deze applicatie en kwam tot de conclusie dat op 15 dagen tijd 61% van alle iOS gebruikers waren overgeschakeld naar iOS 5.1.

Apple heeft sinds iOS 5.0 het updaten sterk vereenvoudigd door deze te laten verlopen ‘Over The Air’. iOS zal jouw hierdoor op de hoogte brengen wanneer er een update beschikbaar is en het updaten kan verlopen zonder tussenkomst van een Mac of PC.

Alle iOS gebruikers. iOS 5.1

Het verschil van deze gegevens zijn opmerkelijk als we deze gaan vergelijken met het Android platform. Nog maar 1,6% van alle Android gebruikers zijn na 5 maand overgestapt naar de laatste nieuwe versie van Android namelijk Ice Cream Sandwich.

Update gegevens Android

Het probleem van Android is de fragmentatie. Toestelfabrikanten of operatoren hebben meestal hun eigen firmware variant van Android gemaakt. Gebruikers moeten dus wachten tot deze hun firmware update, wat misschien nooit zal gebeuren.

Andere fabrikanten zoals Samsung met hun Galaxy-series vereisen dat gebruikers eerst bepaalde software installeert op hun Mac of PC waarmee ze de update kunnen verwezenlijken. Omslachtige methodes die veel gebruikers niet doen.

Voor ontwikkelaars is het van belang dat gebruikers updaten naar steeds het laatste nieuwe iOS. Zo kunnen ze gebruik maken van nieuwe functies en eventueel de ondersteuning van oudere versie laten vallen.
Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten