Persoonlijke hotspot van nieuwe iPad instellen via Mobile Vikings

Geschreven door  | 27 maart 2012 | Categorie: Apple nieuws, iPad

Mobile VikingsEen belangrijke nieuwe functie van de nieuwe iPad is de mogelijkheid tot het creëren van een persoonlijke hotspot. Met Persoonlijke hotspot kunt u uw computers en apparaten verbinden met het internet via de mobiele dataverbinding op uw apparaat.

Persoonlijke hotspot is een handige toevoeging. Je kan nu het mobiel internet van je nieuwe iPad delen via Wi-Fi, Bluetooth of USB waardoor andere apparaten er gebruik van kunnen maken. Hou er wel rekening mee dat mobiele operatoren deze functie kunnen blokkeren. Meestal doen ze dit om de persoonlijke hotspot functie als een extra te verkopen. Informeer dus bij je operator voor meer informatie.

Het instellen van een persoonlijke hotspot is niet meer dan de nodige gegevens afkomstig van je operator in te vullen en de functie aan te zetten. Wij overlopen even hoe je deze functie activeert via het Mobile Vikings netwerk.

Mobile Vikings blokkeert deze functie niet en rekent er ook geen extra’s voor aan. Je mag na elke herlading, 2GB aan dataverkeer gedurende 30 dagen verbruiken. Hoe je dat doet maakt voor Mobile Vikings niet uit.

Word een Viking

Om te starten beginnen we met het invullen van de Internet-Tethering gegevens. Ga dus op je iPad naar Instellingen → Mobiele Data → APN Instellingen en vul web.be in als APN (Access Point Name) voor zowel de Mobiele data als de Internet-tethering. De gebruikersnaam en wachtwoord laat je gewoon leeg.

Trouwe Mobile Vikings klanten zullen hier iets opmerken. In het verleden gaven zij wel een gebruikersnaam en wachtwoord op, namelijk web. Dit is niet meer nodig. Wanneer je deze gegevens toch invult dan zal Internet-tethering niet werken.

Internet tethering Mobile Vikings via de nieuwe iPad

Na het invullen van deze gegevens gaan we de iPad even uit- en inschakelen. Druk op de knop voor de sluimerstand enkele seconden totdat de rode schuifknop “zet uit” verschijnt. Versleep die schuifknop om het apparaat uit te schakelen. Druk opnieuw op de knop voor de sluimerstand totdat het Apple-logo verschijnt.

Nadat de iPad opnieuw is opgestart en verbinding heeft met je mobiel netwerk dan kan je de persoonlijke hotspot functie aanzetten wanneer je deze nodig hebt. Ga hiervoor naar Instellingen → Algemeen → Netwerk → Persoonlijke hotspot en zet de functie door middel van de schuifschakelaar aan.

Persoonlijke hotspot activeren op de nieuwe iPad via Mobile Vikings

Persoonlijke hotspot activeren op de nieuwe iPad via Mobile Vikings

Kies desnoods een eigen wachtwoord voor Wi-Fi toegang. Elk apparaat dat via Wi-Fi verbinding wenst te maken met je iPad moet dit wachtwoord opgeven. Niet enkel Wi-Fi kan gebruikt worden voor deze functie. Bluetooth en USB zijn de andere mogelijkheden.

Hou er rekening mee dat wanneer deze functie aanstaat je batterij sneller leeg zal zijn. De functie zal zich na enige tijd vanzelf uitschakelen wanneer er geen apparaten er gebruik van maakt. Je kan deze eender wanneer terug inschakelen zonder problemen.
Tags: , , ,

2 Responses to Persoonlijke hotspot van nieuwe iPad instellen via Mobile Vikings

  1. Lancia Phedra 5 mei 2012 at 07:41

     Is dit niet mogelijk met iPad 2 ? Greets

    • Jonas C. 5 mei 2012 at 09:40

      persoonlijke hotspot is enkel voor de nieuwe ipad (iPad 3). Het is dus niet mogelijk met de iPad 2 of iPad 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten