Sonos lanceert nieuwe Apple Mac controller 3.7

Geschreven door  | 20 maart 2012 | Categorie: Mac

Sonos controller voor MacSonos is bekend vanwege hun draadloze muzieksystemen. Met een Sonos installatie kan je de hele woning voorzien van muziek.

Afhankelijk van het aantal kamers in de woning kan je één of meerdere boxen van Sonos kopen.

Muziek bedienen door het hele huis is nog nooit zo eenvoudig geweest. Elke kamer apart kan naar een ander muziekstuk luisteren. In de woonkamer kan je rustig naar Beethoven luisteren terwijl de kinderen op hun kamer naar iets steviger muziek luisteren.

Het geluidssysteem van Sonos is voorzien van de zogenaamde Multi-room technologie. Iedere box van Sonos word beschouwd als een Zoneplayer.

Sonos Controller

Sonos Controller

De bediening van al deze Zoneplayers gebeurt door een controller. Met de controller kan je elke zoneplayer bedienen. Sonos heeft zelf een controller ontworpen en dankzij het succes van iOS apparaten heeft Sonos een speciale app ontwikkelt voor de iPod Touch, iPhone en iPad.

Maar daar blijft het niet bij ook voor PC en Mac levert Sonos de nodige software zodat je al de Zoneplayers kan bedienen.

Het spreekt voor zich dat de controller eenvoudig moet werken. Het is immers de bediening van gans de Sonos-installatie. Als we heel eerlijk mogen zijn dan kunnen we gerust zeggen dat de iPad versie van de Sonos controller eenvoudiger en aangenamer werkte dan de Apple Mac versie van de controller. Deze had zijn tijd gehad en was met al de vernieuwingen van Mac OS X niet meer met zijn tijd mee. Blijkbaar vonden ze dit bij Sonos ook en zijn ze aan de slag gegaan om de controller voor PC en Mac te voorzien van een grondige make-over.

Op de redactie van Appleweetjes kregen we het geluk om de nieuwe controller van Sonos voor Mac al te mogen uittesten. Onze systemen hebben gelukkig de nodige vereisten want voor de nieuwe controller heb je minstens als besturingssysteem Mac OS X 10.6 (Snow Leopard) of 10.7 (Lion) nodig. Een kleine tegenslag voor PowerPC gebruikers die helaas niet kunnen upgraden naar Snow Leopard of hoger. Maar eerlijkheidshalve moeten we zeggen dat meer en meer software niet meer beschikbaar wordt gemaakt voor de PowerPC-architectuur.

Op onze redactie hadden we al een werkend Sonos systeem. We moesten dus enkel onze controller samen met de apparaten updaten. Maar zoals we gewend zijn van Sonos gaat dit eenvoudig met een klik op de knop.

Sonos update 3.7

Sonos updaten naar versie 3.7 is kinderspel

Sonos 3.7 heeft Mac OS X 10.6 of hoger nodig

Sonos 3.7 heeft Mac OS X 10.6 of hoger nodig

Vervolgens begint de installatie vanzelf. De Bridge, de Zoneplayers en de Controller wordt bijgewerkt. Pas na de installatie kan je terug genieten van je Sonos-installatie. Toen we de nieuwe Sonos controller voor Mac na de installatie opstartte verscheen er een glimlach op ons gezicht. We waren echt blij dat Sonos het uiterlijk van de iPad controller heeft overgenomen voor de Mac versie.

Sonos vergelijking oude en nieuwe controller

Zoals je kan zien op bovenstaande afbeelding is het verschil immens. De plaats van alle knoppen staan waar je ze verwacht. Meer zelfs dankzij de nieuwe interface zijn de verborgen functies die Sonos al jaren heeft meer in de kijker gebracht. De slaaptimer en de alarmsignalen gebruiken is nu eenvoudiger dan ooit ervoor.

De nieuwe interface is ingedeeld in 3 kolommen. In de eerste kolom staan al je Zoneplayers gesorteerd. De middelste kolom toont informatie over wat er nu aan het afspelen is en de eventuele wachtrij die in gebruik is. Met de rechtse kolom navigeer je door al de mogelijke muziekbronnen. Dit kan je eigen muziek zijn die gedeeld staat op je Mac of een netwerk-harde schijf, internet-radio’s, muziekdiensten zoals Spotify, Deezer, Stitcher, Aupeo!,…

Rechtsboven in de controller tref je een zoek functie aan. Deze functie is bijzonder krachtig omdat het niet enkel in staat is om in je eigen muziekbibliotheek te zoeken. Je kan dus perfect een zoekfunctie opstarten naar een artiest in de Deezer of Spotify bibliotheek, zelfs internet-radio’s kan je op die manier zoeken.

Zoekfunctie Sonos

Zoekfunctie in de nieuwe Sonos Controller

Dock functies

Dock functies

De nieuwe Sonos controller maakt gebruik van de nieuwe functies in Mac OS X. Lion gebruikers vinden een volledig scherm optie terug om de volledig focus op de Sonos applicatie te zetten.

De basisfuncties voor de bediening van de muziek kan je terugvinden door een eenvoudige rechtse muisklik op het icoon van de Sonos Controller te doen in de dock.

De mini-controller zorgt er dan weer voor dat je door middel van een klein venster alle nodige informatie omtrent het afspelende muziekstuk kan bekijken samen met de basisfuncties voor de bediening ervan. Het venster van de mini-controller is steeds op de voorgrond zodat je het niet kwijtraakt door tal van andere vensters.

mini-controller Sonos

De mini-controller

Sonos heeft met deze vernieuwde versie van de Controller hard zijn best gedaan. Wij zijn alleszins tevreden dat de iPad interface is overgenomen voor deze Mac versie. Het werkt gewoon beter en veel aangenamer. De knoppen voor de bediening zitten op een veel logischer plaats. De gewenning naar de nieuwe interface heb je meteen door.

informatie Sonos

Stap voor stap begeleiding tijdens installatie

Sonos pronkt gewoon uit door zijn eenvoud. Het opstellen van een draadloze Sonos installatie over meerdere kamers is gewoon kinderspel. De software loodst je door alle stappen. Je wordt stap voor stap begeleidt bij het instellen van een netwerkschijf of om een map op je computer te delen. Nooit zal de software je in de steek laten om de installatie te voltooien.

Met de nieuwe Sonos controller is de bediening van het draadloze muzieksysteem via de Mac aangenamer dan ooit ervoor.

Meer informatie: Sonos

Met dank aan Sonos voor het beschikbaar stellen van de controller. 


Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten