Test-Aankoop stuurt ingebrekestelling naar Apple

Geschreven door  | 19 maart 2012 | Categorie: Apple nieuws

AppleCare Test AankoopApple fanaten kennen het probleem al langer en ook wij hebben al eens een artikel geschreven over de onwettige garantieperiode die Apple aan Europeanen verleent.

Nu vinden Test-Aankoop en tien buitenlandse consumentenorganisaties het genoeg.

Ze hebben een ingebrekestelling naar Apple verstuurd voor inbreuken op de garantiewetgeving. Test-Aankoop wil dat Apple de contractuele documenten aanpast aan de Belgische wetgeving omtrent de garantieperiode. Indien het bedrijf hier niet op ingaat dan overweegt Test-Aankoop gerechtelijke stappen.

Door de steeds terugkerende klachten over de garantieperiode bundelen de consumentenorganisaties in Europa hun krachten. Apple zijn garantieperiode is onduidelijk, onvolledig en niet aangepast aan de Belgische wetgeving. Volgens Ivo Mechels zou Apple de consument misleiden omdat het 1 jaar garantie biedt en nergens verwijst naar de wettelijke garantie van 2 jaar waartoe het bedrijf verplicht is.

Eerder kreeg Apple in Italië een boete van 900.000 Euro omdat het de klanten verkeerde informatie gaf omtrent de garantieperiode.

Lees meer: Test-Aankoop
Tags: , , ,

One Response to Test-Aankoop stuurt ingebrekestelling naar Apple

  1. Pingback: Europa wilt dat Apple duidelijker is over de garantieperiode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten