VRT krijgt kritiek over update teletekst app

Geschreven door  | 22 maart 2012 | Categorie: iOS apps

Eén TeletekstAfgelopen maandag moest een feest worden voor onze Belgische omroep VRT. Na lange tijd hebben ze de handen uit de mouwen gestoken en de populaire teletekst applicatie voor iOS vernieuwd.

Maar volgens tal van gebruikers heeft de VRT een grote blunder gemaakt. De leesbaarheid is sterk achteruitgegaan. Het gevolg laat zich vooral voelen in tal van boze recensies die verschijnen in de App Store.

Door tommy586: Teletekst was een super handige applicatie. Sinds de verplicht update zijn de pagina’s onleesbaar geworden want samengeperst op een half scherm. Trekt echt op niks.

Door Sterchele23: Wat een draak van een app in vergelijking met de vorige versie. Tekst onleesbaar, moeilijk op paginanummers te klikken zonder duimen te hebben van 2 mm doorsnee, veel te druk. De vorige versie was in mijn ogen perfect; snelle navigatie en verder geen zever.

De oude versie van de teletekst applicatie kreeg in het verleden zo goed als geen kritiek maar enkel lovende woorden. We vermoeden dat de nieuwe app kadert in het beleid dat de VRT tracht te zorgen dat informatie op alle platformen aanwezig kan zijn.

De vernieuwde app maakt gewoonweg gebruik van de website http://een.be/teletekst. Als je deze website bezoekt met een mobiele browser dan verkrijg je exact hetzelfde resultaat als de applicatie. Hopelijk ziet de redactie in dat iOS gebruikers wel meer eisen stellen dan een eenvoudig platformonafhankelijk systeem dat niet meer ideaal werkt.

We zijn benieuwt wat de redactie van de VRT gaat doen aan al deze klachten. Indien je zelf nog een klacht wenst in te dienen dan kan dat via het volgende site: Klachtenbehandeling VRT
Tags: , , , ,

One Response to VRT krijgt kritiek over update teletekst app

  1. jeroenbouserie 27 maart 2012 at 10:45

    Terzijde ook Android versie ‘sucks big time’ – het aantal 1 ster ratings heeft bijna de oude 5 sterren ratings geëvenaard.  Ook het feit dat gebruikers die de update niet installeerden de bestaande app niet langer kunnen gebruiken stoot velen tegen de borst.
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.eoffice.android.vrt&hl=en

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten