Apple lanceert Flashback verwijderprogramma voor Lion Macs zonder Java

Geschreven door  | 14 april 2012 | Categorie: Mac

Apple MalwareApple bracht kort geleden een derde Java update uit voor Mac OS X Lion gebruikers.

Java for OS X Lion 2012-003 veranderde niet enkel de standaardinstelling zodat Java applets niet meer automatisch gestart worden maar verwijderde ook de eventuele aanwezigheid van de malware Flashback.

De malware Flashback kwam in verschillende varianten naar buiten. De meest geslaagde poging was via Java maar eerder probeerde deze malware het al om zich als Adobe Flash player te vermommen of via een vals Apple certificaat. Voor deze gevallen heeft Apple een verwijderprogramma ontworpen.

Het programma bevat hetzelfde verwijderprogramma die aanwezig is in de laatste Java-update voor OS X 2012-003. Maar Mac gebruikers die Java niet hebben geinstalleerd verkrijgen deze update niet. Daarom is het aanbevolen voor die groep van gebruikers om het verwijderprogramma eens aan het werk te zetten.

Download: Verwijderprogramma Flashback-malware
Tags: , , ,

One Response to Apple lanceert Flashback verwijderprogramma voor Lion Macs zonder Java

  1. Pingback: Apple werkt aan beveiliging voor Leopard gebruikers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten