Apple werkt aan gebruikersaccounts voor iOS

Geschreven door  | 5 april 2012 | Categorie: Apple nieuws, iPad, iPhone, iPod

moderne familieDe iPad is in gans het gezin succesvol. Iedereen wilt het apparaat gebruiken en naar eigen wensen instellen. Meestal wringt daar het schoentje want ondanks alles wat de iPad kan is er geen ondersteuning voor gebruikersaccounts.

Met een gebruikeraccount kan iedereen zijn eigen apps installeren en sorteren op de manier hij of zij het wenst. Bestanden die gecreëerd zijn in een account worden afgeschermd voor de andere accounts.

Een gebruikeraccount biedt dus tal van voordelen maar is niet altijd even eenvoudig om het goed te implementeren in een bestaand systeem. Dat Apple nog steeds interesse heeft om gebruikersaccounts te creëren voor de iPad mag duidelijk zijn uit het volgende patent dat onze collega’s van Appleinsider gevonden hebben. Het patent heeft de volgende naam gekregen: “Electronic Device Operation Adjustment Based on Face Detection”.

Het patent beschrijft het gebruik van de voorste camera om gebruikers te herkennen. Wanneer het apparaat iemand herkent zullen alle instellingen van e-mail, berichten app, Safari bladwijzers,… worden ingesteld van deze gebruiker.

Opmerkelijk in het patent is het feit dat de camera de positie van het gezicht tracht te herkennen. Het apparaat gebruikt deze positie om de gegevens eventueel in een bepaalde hoek op het scherm te tonen. Hierdoor zal de gebruiker via zijn kijkhoek het scherm zonder problemen kunnen aflezen.

In juni 2010 dook er al een soortgelijk patent op van Apple om gezichtsherkenning te gebruiken zodat een iOS toestel gedeeld kan worden met meerdere personen.
Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten