Beslissing SIM-kaart uitgesteld door hevige strijd tussen Apple en Nokia

Geschreven door  | 1 april 2012 | Categorie: Apple nieuws

Nokia_AppleDe SIM-kaarten in mobiele telefoons gaan kleiner worden. Nog kleiner dan de microsim kaart die we kennen van de iPhone en de iPad.

Door het verkleinen van de sim kaart wordt het mogelijk om apparaten kleiner en dunner te maken. Een nieuwe standaard voor deze nano-SIM is in de maak en zowel Apple als een consortium waarbij Nokia de leiding neemt hebben een ontwerp voor de nieuwe SIM-kaart ingediend.

Maar het conflict loopt hoog op. De nieuwe SIM-kaart van Apple is compatibel met oudere toestellen door middel van een adapter. De SIM-kaart van Nokia is dit niet. Bovendien kan de SIM-kaart van Apple door middel van een houder in het toestel worden geplaatst. Nokia blijft zich vastklampen met het idee dat gebruikers het apparaat moet opendoen om de SIM-kaart te plaatsen.

Apple blijkt voorlopig de voorkeur te krijgen met de steun van verschillende mobiele operatoren. Nokia heeft al laten weten dat wanneer het voorstel van Apple het haalt ze de nodige sim-patenten die ze hebben niet vrij gaan geven.

Het Europese Telecommunicatie Standaardeninstituut (ETSI) heeft de beslissing over de nieuwe standaard voor zich uitgeschoven. Pas eind mei zal er een nieuwe gelegenheid zijn om de zaak af te handelen.

Nanosim-Apple-Nokia
Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten