Het einde nabij voor de 17 inch versie van de MacBook Pro?

Geschreven door  | 23 april 2012 | Categorie: Apple nieuws, Mac

MacBook ProMarktonderzoeker Ming Chi-Kuo van KGI Securities is geen onbekende. Hij is bekend omwille van zijn correcte voorspellingen van Apple producten. Zijn nieuwste voorspelling is niet zo gek eigenlijk als je zijn cijfers bekijkt.

Hij vermoedt dat Apple stopt met de productie van het 17 inch model van de MacBook Pro. Deze MacBook Pro heeft al lange tijd te kampen met slechte verkoopcijfers. De instapprijs voor dit model van 2499 Euro zal er vast iets mee te maken hebben.

Apple zou in het eerste kwartaal van dit jaar maar liefst 3,1 miljoen MacBook’s verkocht hebben. Ruim de helft van het totaal aantal verkochte MacBook’s is de MacBook Pro met het 13 inch scherm.  De MacBook Air moet zeker niet onderdoen. Het aantal verkochte systemen zou zo’n 1,1 miljoen zijn, waarbij de 11- en de 13 inch versie beide even populair zijn.

De MacBook Pro in de 15 inch versie is zo’n half miljoen keer over de toonbank gegaan. Dat aantal ligt al fors lager dan andere modellen. Maar de verkoopcijfers van de MacBook Pro in het 17 inch model zijn bedroevend. Amper 50.000 toestellen zijn er verkocht in het eerste kwartaal van dit jaar.

Er wordt verwacht dat Apple in het derde kwartaal van dit jaar een nieuwe lijn van MacBook Pro’s gaat aankondigen. Deze nieuwe MacBook Pro’s zullen krachtiger zijn dan de MacBook Air en toch een soortgelijke draagbaarheid als deze hebben. De kans is reëel dat in deze nieuw lijn van MacBook Pro’s er geen 17 inch versie meer aanwezig zal zijn.
Tags: ,

One Response to Het einde nabij voor de 17 inch versie van de MacBook Pro?

  1. Pingback: MacBook Pro 13 inch met Retina scherm onderweg?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten