iPhoto ’12 deze zomer in de Mac App Store

Geschreven door  | 24 april 2012 | Categorie: Apple nieuws, Mac

iPhoto-12-MacApple gaat deze zomer een vernieuwde versie van iPhoto lanceren. Dat nieuws hebben we via onze bronnen vernomen. Het is sinds oktober 2010 geleden dat iPhoto een grote update heeft verkregen.

De nieuwe versie zal grotendeels geïnspireerd zijn op iPhoto voor iOS.

De optie om een fotoalbum te delen in een MobileMe galerij is vervangen door de iCloud functie om foto-verslagen (voorbeeld) te ontwerpen. Het was voor de hand liggend dat Apple een oplossing zocht zodat Mac gebruikers toch eenvoudig hun foto’s kunnen delen.

De Mac versie biedt verder ondersteuning voor het oversturen van foto’s naar iOS apparaten waarbij iPhoto ook geïnstalleerd is. Ook het bijwerken van foto’s is geïnspireerd door iOS. De Mac versie kent al de nodige basisbewerkingen maar Apple zou de gebruikersomgeving hiervoor hebben aangepast zoals in de iOS versie.

Om de nieuwe iPhoto te kunnen draaien is Mac OS X Lion of Mountain Lion nodig. De ondersteuning voor Snow Leopard is weggevallen.

Tags: , , , ,

App Store