Mac App Store bereikt 10.000 applicaties

Geschreven door  | 27 april 2012 | Categorie: Apple nieuws, Mac

Mac App StoreDe Mac App Store kende zijn debuut op 6 januari 2011. Bij de lancering van deze digitale winkel voor Mac-computers waren er net iets meer dan 1000 applicaties beschikbaar.

Apple bracht hun eigen software ook uit in de Mac App Store. De pakketten van hun kantoorapplicatie iWork kunnen nu dankzij de App Store apart worden aangekocht. Sommige Apple producten kennen dankzij de App Store een enorme prijsdaling zoals Final Cut Pro.

In december 2011 liet Apple ons weten dat er al 100 miljoen downloads zijn bereikt in de Mac App Store.

Volgens MacGeneration is er nog een reden tot vieren. De Mac App Store heeft ondertussen al iets meer dan 10.000 applicaties in aanbieding. De cijfers lijken niet veel vergeleken met de iOS App Store die ondertussen al iets meer dan 600.000 apps heeft.

Met Mountain Lion, het nieuwe besturingssysteem dat Apple deze zomer gaat lanceren zal het gebruik van de Mac App Store zeker toenemen. Hiervoor zal de nieuwe beveiliging namelijk Gatekeeper die in Mountain Lion zit ingebakken zorgen.

Gatekeeper helpt en beschermt je om te voorkomen dat je malafide software download en installeert. Gatekeeper zal standaard zo ingesteld zijn dat software enkel en alleen afkomstig kan zijn van de Mac App Store. Doordat alle software die daar aanwezig is gecontroleerd is door Apple kan je er zeker van zijn dat deze veilig zijn.

Maar omdat Apple de Mac App Store niet wilt verplichten hebben ontwikkelaars ook de mogelijkheden om hun software te laten tekenen door een unieke ontwikkelaars ID uitgegeven door Apple. Door zo’n digitale ondertekening  kan Gatekeeper verifiëren of de software wel veilig en betrouwbaar is.

Gebruikers kunnen op deze manier kiezen of ze enkel en alleen software via de Mac App Store willen toelaten of ook via andere distributiekanalen met Apple geautoriseerde programma’s. Op deze manier kan Gatekeeper de veiligheid garanderen. Gebruikers die echter alles op hun systeem willen installeren moeten niet vrezen. Die mogelijkheid kan je desgewenst ook kiezen.
Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten